2009. május 29., péntek

Most örülök!
Örülök, mert barátnak készülnek szép dolgok. Fontos dolgok, és remélhetőleg szépek.
Fonosak! Falvédőt, ágytakarót, hozzá párnát és fali tárolót fogok készíteni. Nem ez az első eset, de ezt most tényleg komolyra veszem, ugyanis megpróbálok valami egyedit alkotni.
Itt most jöhet a kérdés, hogy mitől lesz ez egyedi?
És itt most jön egy kis magyarázat. Szerintem a gyerekek életében nagyon fontos, hogy milyen kiegészítők veszik körül. Nagyon fontos, hogy milyen színek, milyen motívumok díszelegnek a tárgyakon. Lehet egy gyerekből kimért, pontos és házsártos embert kreálni, de ugyanez a gyerek lehet romantikus, álmodzó és felfedező, ha szobáját, környezetét kissé megváltozatjuk.
Csak egy gondolat például a minimalizmusról: Nagyon jópofa, hogy a felnőttek megpróbálják bevezetni magukhoz az új irányzatokat, de ez semmit nem ér, ha nem tudja rendben tartani, minimalistának megőrizni. Ugyanez van a gyerekszobánál is: nem érvényesül a stílus, ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat. Márpedig az köztudott, hogy a lurkók nem a szabályokat, hanem a kötetlenséget szeretik.
Szerintem ebben is meg lehet találni az egyensúlyt. Vidám, de nem végletes színekkel (pink és mély kék) érdekessé tehetjük a helységet, ahova jó lesz bejárni, és a színhez hangulatban passzoló, de nem egyhangúvá tevő kiegészítőkkel, egész gyerekbirodalmat lehet építeni.
Nos miért is írtam erről? A gyerkőc akinek a szobályát készíteni fogom nagyon érdekes gyerkőc. Fiúcska, aki nagy érdeklődést mutat az egyszerű élettel teli dolgok iránt: elájul a katicabogár látványától, és imád takarítani, míg a többiek repülővel, kisautókkal és Thomasos vonatokkal játszanak. Anyuka és apuka nagyon élnek, szeretnek szórakozni, sportolni, világot látni, mindemellett nagyon okosak és sikeresek, elismertek a saját szakmájukban.
A terv az lenne, hogy egy olyan kuckót készítünk, ami egy saját házikóra emlékeztet. Konyha, falra festett ablak ...stb. Az falvédő egy utazásra emlékeztet majd, amin megelevenedik a felkelő nap országától kezdve a török pasák kastélyain keresztül a magyar pusztaságig minden, ami igazán érdekes a világban. Persze állatok is lesznek, amiket le lehet venni, és zsebek is lesznek, hogy a suvenirek is a helyükre kerüljenek. Aktív játékszernek és kellemes faliképnek terveztem, hogy az este beköszöntével elérkezzen a lenyugvás is.
Anyukának nagyon tetszenek Halász Edit munkái (én is nagy hódolója vagyok a képeinek). Ez volt az alapja a várnak, ami a fő motívuma a falvédőnek.
Ehhez készül majd egy ágytakaró is, amit sima zöld plüssből fogok készíteni, hogy egy réten ülhessen a gyerkőc miközben felfedezi a nagy világot.
Bocsánat a buta és egyszerű képekért, de az elmúlt héten az egész tervezésre csak 1 órám volt.

2009. május 26., kedd

És most itt vannak. Persze az üzletben ezerszer több minden van. Vannak gumik, gyöngyök, varrógép tűk, kötőtűk, osztott és hímző fonalak, de fogalmam sincs, hogy mennyiért. Én ezeket vettem.
Ha valakinek tetszik valami és megírja pontosan, hogy mi kell, akkor szívesen megyek még a hét végén.
Szalagból készült masni: 13 Ft.
Rózsa: 10 Ft
És azt tudom, hogy a muszlinból készült gyöngyös szirmos virágok 13 Ft-ba kerülnek.







Gomb, műanyag 1 cm-es: 0.8 Ft. (!!!)
Gombok: 2 és 5 Ft között (pontosan már nem tudom, hogy mennyi volt, mert nem mindegyiken volt ár.)


Vegyes gombok: A felső sorban kagyló az első kettő: 10 Ft, a másik kettő pedig műanyag: 7 Ft
A 2. sorban 2 Ft mind a kettő, de van más színben is, csak Gréta valahova eldugta.
A 3. sor: 7 Ft volt
A 4. sor : 2 és 5 Ft között mozgott.
Az utolsó pedig 5 Ft volt.
Ha esetleg ezekről kell, akkor küldök jobb képet egyesével. Ezek a gyöngyház fényű gombok 2 és 4 Ft között vannak.
A nagy érdeklődésre tekintettel: Megérkeztem!!! És megint vásároltam. Sokat! Tényleg sokat!
Nagyjából 3 óra kellett, hogy vásároljak minden olyat, ami kell. Kb. 1500-2000 gomb lett a végén, még 70 zipp , ringli, textil rózsák és behúzó. Így leírva nem is tűnik olyan soknak, de tényleg nagy mennyiség! Szerintem elég sokáig el leszek vele.

A legjobb: van olyan, hogy egy üveg gomb, ami tele van, 300 Ft! A zippek 10 és 30 (ez már 65 cm-es) Ft között mozognak. A ringliből 100 párt vettem, darabja 2 ft-volt. Szóval továbbra is azt mondom, hogy menjen, aki tud, aki meg nem tud, az beszéljen össze olyannal, aki megy, mert igazán megéri még a posta költséggel is.
Szerintem a hét vége fellé még én is megyek, addig aki akarja, írja össze, hogy miből milyet és mennyit szeretne. Én meg délután feltszem, hogy melyik gomb mennyibe kerül és ha gondoljátok, írjátok meg miből mennyi kéne. Ez megfelel?
Más: Hétvégén nagyjából itthon voltunk, mert Grétus betegeskedik. Azért még így is tud alkotni:

2009. május 21., csütörtök

Fanteasztikus élményben volt részem! Még most is remeg az izgatottságtól a lábam.
Julcsinál felfigyeltem erre a bejegyzésre, majd azóta többször is szembe jött velem a hely neve a Foltos fórumon is. Ma elmentünk oda a Férjemmel. Mondtam neki, hogy ne aggódjon, nem költök sokat, már biztos mindent eladtak így zárás előtt!
Tévedtem! Ugyan tényleg nem költöttem sokat, de tele vannak. Rengeteg a zipp-zár, a gomb (halottatok már 80 filléres gombról???), a cérna.....stb. Ugyan szalag miatt mentem, abból már kevés van, de még mindig nem tudják mikor zárnak be, mert SOK AZ ÁRU!!!
A mai zsákmányom 94 zipp-zár (10 ft/db), 50-60 gomb (változó, de a legdrágább 10 ft volt), 4 tekercs szalag (150 ft/ tekercs) és két 1000 yardos cérna (90/ db)! (Bocs a képért, de félhomályban készült, gondoltam mihamarabb értesítek mindenkit! Ja és Julcsi: áldanak ott téged, mert hallottak rólad, hogy megírtad, és azóta milyen sok érdekes ember jár hozzájuk....stb!) :D

És varrok is, bár mostanában nem tudok kész dolgot mutatni, mert lassan haladok.
Nagyon csúnyák a radiátoraink és nagyon koszolódnak is, így arra gondoltam, hogy amíg nincs fűtés kapnak ruhát. Gréta játszószőnyege még nem rakódott ki a többi "nem használt" játékhoz, mindig a kezembe akadt, így arra gondoltam ez lesz az egyik radiátor dísz.

A másik, ami Grétánál van érdekesebb téma, mivel nemcsak mutatós lesz, de praktikus is. Remélem a napokban teljesen elkészül, már csak az utolsó simításokra vár. Egyenlőre csak annyit róla, hogy a kiskonyhája mellett lesz, így ott szükség van egy kamrára is! :P

2009. május 15., péntek

Jön a nyár és mostanában az a helyzet, hogy naponta 4-5 alkalommal is ruhacsere van Grétánál. Gondolom ez minden kisgyerekes családban így van, nem mondtam újdonságot. Nekünk eddig nagyon jó dolgunk volt, mert a férjem volt párszor USA-ban, és igazán szép ruhákat hozott a Sears-ből. És a legjobb az, hogy nekünk pont bejönnek a korszerinti méreteket is!
Gondoltam idén ez nem fog menni az árfolyam külömbözet miatt, mert így már sokkal drágábbak, mint múlt évben. (Múltkor kb. 5 ezer forintból egy egész nyári ruhatárat hozott haza a férjem, és csodás, meseszép darabok voltak!)


Gondoltam én, akkor idén varrok! Kinézek pár szép ruhát, és megpróbálok hasonlóakat készíteni. Nézegetés közben vettem észre, hogy már egy csomó ablak nyitva van és mindegyik "pont olyan, ami Grétára illik"!
És persze tovább mentem: összeszámoltam mennyibe kerülnének. Még így is sokkal olcsóbb, mint itthon akármelyik szép ruha. Tovább megye, 1 méter igazán szép és kényelmes anyag áráért már együttesek kaphatóak.
A kérdés már csak az, hogy hogyan jutnak el hozzám! (Már erre is kaptam ajánlatot, de még át kell gondolni.)
Linkelek egy párat, amik nagy kedvenceim:

2009. május 14., csütörtök

Ismét egy kis filmezés:

Ma, ezen a borongós és nagyon keserű napon, azt hittem, hogy nem lehet engem kizökkenteni az egyhangúságból. Mostanában amúgy is nehezebb időszakomat élem, így örülök, ha sikerül valami olyan dologra lelnem, ami felvidít.
HBO filmes csatornára lapozva, nézem milyen filmek lesznek, amiket úgysem fogok megnézni. Hát a felsorolásban felfedeztem egy olyan filmet, amiről még nem is hallottam: Arc!

Olvasom miről lehet benne szó, gondoltam mégis megnézem, hátha valami izgalmas dolog! Ledöbbentem, hogy a 10. percnél járva már érződött, hogy ez jó! És tényleg nagyon jó film.
Persze nem mindenki szereti a misztikus, kicsit borongósabb hangulatú filmeket, de azoknak elmondom, hogy szerintem akkor is jó, mert a vége valamiféle Amelie szerű eufóriába repít!
Amúgy érzésre az Ollókezú Edward, a Mélység titka és a Halálsoron jutott róla eszembe. Mivel mindet nagyon értékes kincsnek tartom, ez is beáll a sorba.
Fogalmam sincs, hogy hogyan lehet beilleszteni filmrészletet, így itt megtalálhattok egy kicsit a filmből !

És a másik ok, amiért még nagyon tetszik ez a film:
Az elmúlt pár napban sokat érdeklődtem a csillagászat iránt, és elég sok dolgot olvastam fizikusokról, csillagászokról. (Gondolkodtam, hogy fogok egyszer szerezni egy jobb távcsövet, mert nagyon érdekesnek találom az eget :P.) Több alkalommal találkoztam Einsteinnel 1 hét alatt, mint egész életem során. Most, hogy a filmen túl vagyok, szerintem Einstein nemcsak a legbriliánsabb elme volt a világon, de a legszimpatikusabb fantáziával is rendelkezett!

2009. május 12., kedd

Régen írtam már!
Pedig sok jó dolog történt!
Mint, azt már a múltkor is írtam Anyukámnak volt a születésnapja. Pont hétköznapra esett. Testvéremmel úgy döntöttük, hogy jól meglepjük: bementünk hozzá a munkahelyére és vittünk neki ebédet. (Az ilyen jellegű dolgokat néha meg lehet engedni az ő munkahelyén, mivel a főnökei nagyjából egész életében ismerték anyut és minket is.) Nagyon boldog volt és ami a legnagyszerűbb volt, teljesen meglepődött.
Ekkor már elkezdtük tervezni a hétvégét, hogy vasárnap is meglepjük. Mondtuk Anyunak, hogy sajnos a hétvégén nem tudunk menni, dolgunk van. Nem is erőltette a dolgot. Apuval megbeszéltük, hogy úgy intézi, hogy mindenképpen otthon legyenek. Már pánteken megvolt a nagybevásárlás, majd szombaton a főzés. Mivel nem mindenki eszik meg mindent, ezért otthonra mindenből sokat kell főzni. Anyunak minestone levest készítettem, míg Apu gulyáslevest kapott. Megbeszélés szerint én csináltam a salátát, a meggyes piskótát és a rántott húst, a tesóm pedig barackos pulykát készített.
Amikor hazaértünk és beálltunk a parkolóba, Anyu arcát fényképezni kellett volna, olyan nagyon meglepődött. Persze a kajára sem számított, annak is nagyon örült.

Születésnapjára edényeket vettünk, és azok is nagy sikert arattak. Boldog volt és Mi is, hogy örömet szerezhettünk!
Gréta mostanában "Papás" korszakát éli. Álandóan a Papával szeretne játszani, vele kell autózni, kirakózni és telefonálni.

Ja és Ábel is van ám! Már írtam róla régebben: Gréta legjobb barátja. Mostanában sokat lógnak együtt, ölelgetik és puszilgatják egymást. Valami egészen különleges érzés fog el, amikor látom, hogy mennyire szeretik egymást. Nem is az van a dologban, hogy Mi anyukák összejárunk és megszokták egymást. Éppen fordítva: Valahogy Ők akarnak egymással lenni. Egyszerűen kikényszerítik, hogy találkozzanak. Aztán eszembe jutot, hogy miért is van ez a hátborzongató érzés.

Már régebben meséltem a Csodás álmok jönnek című filmről. A legutolsó jelenet az, amelyik miatt olyan félelmetes ez az egész számomra.
Aki esetleg nem ismeri a filmet: Egy szerelemről szól a film, melyben a szerelmes hőspár életen és halálon keresztül egymásért harcol. Igazán csodálatos képekkel és jelenetekkel fűszerezett filmről van szó. Ugyan én mindenkinek ajánlom, de mi 2 évig kerestük, mire végre 1 darabot sikerült szereznünk leértékelve. Hátha az érdeklődők hamarabb hozzájuktnak. (Médiában volt! :P) Itt!
És varrtam is: 2 szütyőt Gréta apróbb játékainak. Nagyon kedveli őket.


2009. május 4., hétfő

A Zelnice blog egy éves lett! És ez olyan jó! Olyan jó, hogy egyre többen blogolnak, és egyre többen elérik az első vagy a második, bejegyzésekkel teli évet! Gratulálok nekik!
Mitől emelem én ki Zelnice blogját? Hát a kezdeményezésétől, miszerint csináljunk reklámot a Gond-viselő Háznak. Jó! Tessék megnézni a honlapot is és a Webshopot is! Nagyon jó szervezet, nemesek a célok és jó az irány is, amit tartanak. Nekünk meg van egy pár felöltöztethető babánk, ezért hasznosnak találjuk a webáruházat. !-)

Anyák Napja volt tegnap!

Én mindig nagy izgalommal várom a májust, mert ez a hónap általában csak anyukámról és rólam szól! Anyu anyák napján született, így őt többszörösen is fel lehet köszönteni. Nekem is májusban van a szülinapom, meg gyereknap is akkor szokott lenni: szóval ilyenkor tényleg erősebben előjönnek az érzelmek.
De mostmár 2 éve csatlakozott Gréta is! És még emelkedettebben várom az első és az utolsó vasárnapot! Az első közös anyáknapján meglepett az első mosolyával! Az nagyon édes volt! És most is nagyon igyekezett, de előtte mesélnék egy kicsit a Mi kapcsolatunkról!
Amikor Gréta még kicsi volt, nagyon kötődött hozzám, ám ez megváltozott, amikor apukája is komolyabban részt kezdett vanni az életében. Kb. onnantól kezdve apás, és elég elutasító velem. Már nem öltöztethetem, nem csinálhatok neki ennivalót és nem ülhetek mellé. Mindent csak Apának szabad, amikor otthon van. Ha meg nincs otthon, akkor sírás van és hiszti. Ez elég feszültté tesz, de próbálkozom nem kiborulni miatta.
Pénteken voltunk Anyósomnál és hazajött velünk, tehát az egész napot együtt töltöttük. Kicsi lányom most valamiért őt utasította el! Valahogy megint elkezdett felém húzni. Megengedte, hogy megvígasztaljam, amikor megütötte magát és hagyta magát öltöztetni is, sőt, a délutáni alvás után engem hívott. Ennek nagyon megörültem, bár féltem, hogy nem marad így a dolog.
Vasárnap, Anyák napján, Apa mondogatni kezdte Grétának, hogy mondja nekem, hogy: BOLDOG ANYÁK NAPJÁT! Gréta erre: felemelte a két kis ujját a szájához (mintha gyertyát fújna), majd: BOLDOG SZÜLI! Emlékezett a születésnapjára és így akart engem felköszönteni! Már azt is mondja, hogy szeret!
Ugye, milyen szép is az Anyák Napja?

Szombaton vettünk Grétának játékokat. Egy Duplohoz hasonló játékot találtam, ami mondjuk fele annyiba kerül. Ilyesmi, de mégsem ez a csomag. Nagyon jól eljátszik velük és még a fürdéshez is vinni kell az állatokat. Kellett már egy jó játék, mert azt hiszem ezt az oldalt mostanában nagyon elhanyagoltuk.