2009. május 29., péntek

Most örülök!
Örülök, mert barátnak készülnek szép dolgok. Fontos dolgok, és remélhetőleg szépek.
Fonosak! Falvédőt, ágytakarót, hozzá párnát és fali tárolót fogok készíteni. Nem ez az első eset, de ezt most tényleg komolyra veszem, ugyanis megpróbálok valami egyedit alkotni.
Itt most jöhet a kérdés, hogy mitől lesz ez egyedi?
És itt most jön egy kis magyarázat. Szerintem a gyerekek életében nagyon fontos, hogy milyen kiegészítők veszik körül. Nagyon fontos, hogy milyen színek, milyen motívumok díszelegnek a tárgyakon. Lehet egy gyerekből kimért, pontos és házsártos embert kreálni, de ugyanez a gyerek lehet romantikus, álmodzó és felfedező, ha szobáját, környezetét kissé megváltozatjuk.
Csak egy gondolat például a minimalizmusról: Nagyon jópofa, hogy a felnőttek megpróbálják bevezetni magukhoz az új irányzatokat, de ez semmit nem ér, ha nem tudja rendben tartani, minimalistának megőrizni. Ugyanez van a gyerekszobánál is: nem érvényesül a stílus, ha nem tartjuk be az alapvető szabályokat. Márpedig az köztudott, hogy a lurkók nem a szabályokat, hanem a kötetlenséget szeretik.
Szerintem ebben is meg lehet találni az egyensúlyt. Vidám, de nem végletes színekkel (pink és mély kék) érdekessé tehetjük a helységet, ahova jó lesz bejárni, és a színhez hangulatban passzoló, de nem egyhangúvá tevő kiegészítőkkel, egész gyerekbirodalmat lehet építeni.
Nos miért is írtam erről? A gyerkőc akinek a szobályát készíteni fogom nagyon érdekes gyerkőc. Fiúcska, aki nagy érdeklődést mutat az egyszerű élettel teli dolgok iránt: elájul a katicabogár látványától, és imád takarítani, míg a többiek repülővel, kisautókkal és Thomasos vonatokkal játszanak. Anyuka és apuka nagyon élnek, szeretnek szórakozni, sportolni, világot látni, mindemellett nagyon okosak és sikeresek, elismertek a saját szakmájukban.
A terv az lenne, hogy egy olyan kuckót készítünk, ami egy saját házikóra emlékeztet. Konyha, falra festett ablak ...stb. Az falvédő egy utazásra emlékeztet majd, amin megelevenedik a felkelő nap országától kezdve a török pasák kastélyain keresztül a magyar pusztaságig minden, ami igazán érdekes a világban. Persze állatok is lesznek, amiket le lehet venni, és zsebek is lesznek, hogy a suvenirek is a helyükre kerüljenek. Aktív játékszernek és kellemes faliképnek terveztem, hogy az este beköszöntével elérkezzen a lenyugvás is.
Anyukának nagyon tetszenek Halász Edit munkái (én is nagy hódolója vagyok a képeinek). Ez volt az alapja a várnak, ami a fő motívuma a falvédőnek.
Ehhez készül majd egy ágytakaró is, amit sima zöld plüssből fogok készíteni, hogy egy réten ülhessen a gyerkőc miközben felfedezi a nagy világot.
Bocsánat a buta és egyszerű képekért, de az elmúlt héten az egész tervezésre csak 1 órám volt.

Nincsenek megjegyzések: