2013. szeptember 28., szombat

Elmaradt beszámoló a nyár legszebb élményeiről

A nyarat egy út megszervezésével kezdtük, mivel egy jóbarátunknak- aki Párizsban él - volt a születésnapja, és a sokféle nemzetiségű barátot, több országból összeszedni jó kihívás volt neki. Végül egy Nizzától nem messzi kis hegyecskére szervezte a  nyaralást. La Rocquette sur var - Provence keleti részén, Nizzától északra, elképesztő helyen.
Mi, ha lehet, nem repülünk, főleg, ha ilyen jó helyre kell menni- mert már az odaút is csodás. A terv az volt, hogy elmegyünk Velencébe 2 napra, onnan Nizzába, majd visszafelé pár napot Bledben töltünk. 
Velence hatalmas élmény volt- pedig igen sok a negatív hozzáállás a családban az ismeretlentől való félelem miatt. Végül Olaszországban ettük a legjobbakat, ott volt a legnagyobb kirándulásunk, és Velencében a hajókhoz kiülni egy tiramisura valóban egy csodás élmény.
Az út Nizzába kellően kalandosra sikeredett: barátainkat felvettük Milánóban, majd avval a lendülettel el is tévedtünk a városban, mert a telefonunk- amin a Gps segített- lemerült. Van töltőnk, de bekrepált, mi meg egy térkép nélkül a legnagyobb milánói dugóból próbáltunk kikeveredni valami autópályára. Hát sikerült is bejutnunk a Galériába kocsival- amiért már szaladtak is a rendőrök, hogy kitessékeljenek. De legalább láttuk a Galériát- elképesztő szép, meg a Dómot.  2 órás harcihő után sikerült felkeveredni a megfelelő autópályára, és már mentünk is a tenger felé. Oh, már leírni is jó érzés. A magas hegyek közötti kanyargós autópálya, szerintem a világ legyszebb szakasza. És hatalmas szerencsénkre elképesztő nagy vihar volt- így izgalmas is volt, és káprázatosak voltak a hegyek, a kis falvak, ahogy kibukkantak az alagutak után. Majd megláttuk a tengert, és a felette hömpölygő hatalmas viharfelhőt. Életemben nem láttam még olyan izgalmasat és szépet. 2 órával később ár hétágra sütött a nap és megérkeztünk a  megadott helyre, ahol kacifántos módon meg is találtuk a szállásunkat. Mivel nem volt egyértelmű, hogy hol is van a ház, ahova mennünk kellett, simán bementünk a szomszédhoz- hiszen nála is 3 autó állt az udvaron, mint a leírásban. Az idős házaspár rendesen frászt kapott az 5 idegen külföldi hülyétől, akik benyitottak, de kedvesen meghívtak inni egyet. Nagyon drágák voltak.
A nyaralás maga szuper volt- de lehetett volna valami déli tájékhoz illően legalább 40 C. A tengert Gréta életéban először most látta- nagyon oda volt érte, bár a sós víztől rendesen meglepődött. :D - mi meg a hidegtől... :S
Pár nappal később már mentünk is visszafelé, és a tervhez híven Bledben eltölltöttünk 4 napot. Bled egy nyugis hely. Ott lehet pihenni, csendben ellenni.
Nagyon jó nyaralás volt, nagyon jó emberekkel, felejthetetlen élményekkel






 



1 megjegyzés:

kovtama írta...

Gyönyörű helyeken jártatok, jaj nagyon irigy vagyok.:) Mindig várom, hogy hírt adj magadról. Szép őszt is neked.:)