2012. január 7., szombat

Most akkor mi van?

Igazából lehet, hogy átmegy a blogom valami elmélkedős, ilyen-olyan gondolatokat tartalmazó masszává. De hisz ez is az én véleményem, gondolatom.
Talán tegnapi volt életem egyik leggörcsösebb napja, és úgy hiszem ilyenek és még rosszabbak várnak ránk.
A rossz, félreérthető és ijesztő kommunikáció olyan tettekre kényszerítik az amúgy normális észjárású embereket, mely igenis rossz irányba viszi az életet.
Most már nem érdekel ki mit mond: nyíltan írok a gondolataimról, aztán majd megint kapok a fejemre- nem érdekel! Ez a véleményem!
Van egyszer az a rettenet a levegőben, hogy Atya, ég! Itt az államcsőd a nyakunkon és senki nem mond hivatalosan semmit. Jah! De a tettek... Szerintem azok nagyon sokatmondóak.
1-2 példa:
Megszületett egy törvény, mely szerint ha valaki tetten ér a házában, telkén egy betörőt, aki rá támad- jogosan megvédheti magát bármely eszközzel. (pl. volt a bácsi, aki áramot vezetett a kerítésébe- jogos-e az önvédelem ilyen szinten, vagy nem???)
Nos evvel a törvénnyel nekem 2 nagyobb problémám is van:
1: Van a (csak példa a saját beteg agyamból) dühös sógornő: haragszik x kisasszonyra, mondjuk 50 ezer forint kölcsön miatt, amit x kisasszony nem fizetett vissza. Egyszer csak trükkösen elcsalja a házába a sógornő, majd egy székkel úgy fejbeveri, hogy x kisasszony belehal. Ez volt a titkolt cél (dühből), de amikor kijön a rendőrség csak annyit vall, hogy x kisasszony betört, mert ismét pénzt kért, mire a sógornő elutasította, ekkor jött a "támadás". Természetesen a sógornő csak önvédelemből emelte fel a széket és vágta a nő fejéhez...... Bírósági ítélet, dec. 30-ai törvény értelmében (asszem akkori....): ÁRTATLAN!!! - De persze ő egy gyilkos, hiszen előre megfontoltan cselekedett, de a bíróság a törvény értelmében nem vizsgálja ki az esetet alaposan, hiszen ÖNVÉDELEM!
Majd egy másik globálisabb példa: (Csak úgy fikciókén!!!)
Államcsőd van, elértéktelenedett a forint, söprik a pénzt az utcán, de kenyér, krumpli sehol nincs! (Ez már elég dúrva, nem?) Elkezdődik a rablás, betörés időszaka. Munkanélküliek tömkelege próbál értékhez jutni, hogy a semmit megvehesse,vagy hogy az adósságait (mondjuk a fedélhez a feje fölött!!) rendezze, különben nagy 2 ajtós behajtók így vagy úgy behajtják- mondjuk eladják a 15 éves lányát arabokhoz táncolni (!). Önvédelemből ezeket az embereket lelőhetik a tulajdonosok. Nagy kivizsgálásra szegény eladósodottnak a családja ne számítson, mert a bíróság e törvényre hivatkozva nem fogja megnézni a történteket. Nem kell kivizsgálás és persze a fegyverét minden tulajdonos használhatja ÖNVÉDELEMBŐL.
Hm.... Ilyen az előjáték....
Más: megfigyelhető egy tendencia mostanában: ami híradóban elhangzik, annak pont az ellentetje történik 2 héten belül. Így nekem az lenne a kérdésem: Bank betétjeimet hova és mikor tegyem?
..... persze adott a feltételezés, hogy van. Mert ha van, akkor kiviszem az országból, jó messzire- evvel rontom a bankom állapotát- rontom az ország megítélését és a gazdaságot, a forintot és a hitelek törlesztésének lehetőségét, rontom a munkahelyeket, az önkormányzatok bevételét....stb. De én jogosan féltem a saját megtakarításom. Hiszen ha már lapáttal kell söpörni a pénzt, akkor talán jól fog jönni, hogy nekem több van, mint másnak. Nem?
De ha ezért a sok pénzért így-sem úgy sem kapok krumplit és kenyeret, akkor mi van?
Na ez a válság szerintem!
Ez az a válság, amikor minden család, minden ember érzi, hogy nagy a baj.
Most van ilyen állapot? Nincs! Lehet venni kenyeret, van krumli, de tej is! Igaz nem olcsó, sőt 2012-ben kiérdemeltük a jó drága tejfölt is, de még van.

Tehát: Igen, szerintem függ attól az ország gazdasági állapota, hogy egyes minősítő atyaúristenek hova sorolják- mert ez törvény!- de amíg vannak emberek, aki dolgoznak azért, hogy legyen tej, kenyér és krumpli, addig van gazdaság. Igazi csőd talán nem is lesz, csak azoknak, aki tartoznak valami atyaúristen felé..... Mint MI!



2 megjegyzés:

Budai Detti írta...

...én csak egy óriási amerikai példából indultam ki. Mert ott pont az ilyen törvénnyel van a legtöbb bajuk. És persze, meg kell védeni a saját tulajdonunkat- de nm szabad kivizsgálás nélkül hagyni a dolgot!

LARION írta...

Nagyon értlek, Detti .......