2011. április 1., péntek

Szentendre

Lassan 4 éve lakunk itt. Ez nem egy nagy idő..... Ráadásul azért költöztünk Szentendrére, mert ezt a kilátást szerettük volna magunkénak tudni.


Tudtuk, hogy távhő van, hogy katonák szakértelem nélkül építették a házakat, mégis így döntöttünk. Ha számszerűsíteni szeretném a dolgot, akkor azt mondanám, hogy a kilátásunk 19 milliót és havi átlag harmincezret ér. .... Most már lazán ki lehet jelenteni, hogy ezek mesterséges és túlgenerált árak.
Már kezdtünk épp csak belenyugodni a helyzetünkbe, amikor megtudtuk, hogy mire is készül a város vezetése... És mi a véleményem? Hát, az igen egyértelmű.
Rendszeresen látni reggelente szarvasokat, gémeket, gólyákat, fácánokat, vaddisznókat és rókákat. A békák tavasztól őszig tartó éneke esténkként szerintem egy pótolhatatlan nyugtató zaj. És napközben csönd van. Nincs nagy zaj, kiabálás, gépzaj. Nem is akarom, hogy az legyen. És azt hiszem, hogy a legtöbben így vannak a dologgal.
Érdekes ez az elkerülő utas dolog már csak a láp miatt is. Amikor ideköltöztünk még csak a legendája volt a tónak, ami most már egészen nagy, ugyanis az elmúlt évek csapadékaitól egyre jobban feltöltődött. Nem csak 1 helyen. Tőlünk látszik, hogy egyre nagyobb foltokban tör fel a víz. Na erre utat építeni szerintem butaság.
És akkor egy másik szempont:
Gyakorlatilag 1 évet kellett harcolnom, hogy a lányom itt helyben járhasson oviba, mert annyira kevés a hely, ráadásul egyre kevesebb a munkahely is. Míg mindenki abban a hiszemben van, hogy itt nagy a turizmus, egyre ritkábban és kisebb csoportokban látni külföldieket, akik amúgy is csak a Skanzent, vagy a Főteret és annak szűkebb környékét akarják meglátogatni. A hév állomáson a leszálló embereket kínai bugyik tömkelege fogadja..... (Én nem értem, hogyan kaphatott oda engedélyt egy kínai árus......) Az autóbusz-állomás télen és nyáron elviselhetetlen, vagy odafagy az ember a betonplacchoz, vagy elájul a hőségtől, mert fedő a fej fölé nincs.
Azt továbbra is tartom, hogy természetileg rendkívüli hely, de a városvezetésnek nagyon át kéne gondolnia, hogy mit tesz meg a mostani tulajdonosokkal, és mit nem.








2 megjegyzés:

Szecsi írta...

Szia! Én is szentendrei vagyok, de nem hallottam róla, hogy mit tervez a városvezetés. Egyedül a Főtér átépítésről tudok.
Elkerülő út lesz?
Ti melyik oviba jártok? Mi a Püspökmajor oviba. Ha jól gondolom, a fotóból ítélve közel van hozzátok :)

Budai Detti írta...

Nagyon közel..... Nekem az a nagy bánatom, hogy az a legközelebbi ovi, mi mégis máshova járunk....
A Főtér átépítés is megérne egy posztot...... :S