2010. augusztus 16., hétfő

Mégse...

....mert elég nagy volt ahhoz a vihar, hogy csak úgy a semmiből bejöjjön a víz a lakásba!
Én szeretem a viharokat, nagyon szépek, izgalmasak, de mostmár a hócipőm van tele kb., mert ami itt elázhatott, és elromolhatott, az el is romlott. És nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ennyivel megúsztuk. De akkor is, csak a következőket kéne még belátható időn belül megcsinálni:
  • A teraszt körülvevő falak beáztak, lejött a vakolat, és penészesedik a fal, így azokat újra kell vakolni, festeni.
  • Járólapozni kell, mert a mostani járólap fel van töredezve, és befolyik a víz alá (!!!- gratulálok a mesterembereknek, akik kitalálták, hogy nem kell a járólapokat rendesen leragasztani!)
  • Mivel befolyik a víz a járólap alá, ezért befolyik a lakásba is, és egyszerűen feljön váratlan helyeken, így most a benti parkettázás is gyanús.
  • Ha ez eddig nem lenne elég, akkor a beépített szekrényünk ajtaja is eltört!
  • ÉÉÉÉÉS: még mindig a fejünk fölött lóg a konyha, amihez már 3 éve nem merünk hozzányúlni, pedig már többször is szerettük volna megcsinálni.

Szóval a fizetős sulit most inkább hagyjuk! És reménykedjünk, hogy ezeket a viharokat ennyi kárral megússzuk. De a vihar utáni napsütés viszot csodálatos:

6 megjegyzés:

LARION írta...

Sajnálom.... :(
Azt bírom Benned, hogy a bosszúságok mögött mégis hajlandó vagy belekapaszkodni és átlendülni a maradék jóságokhoz..... És ez a lényeg, hisz ez a fontos.... És milyen jól mutat a Gréta a bajságok közepette ebben a pink színű kádban, az aranyfényű napsütésben...... :))))

Abile írta...

Édes kis hölgyemény a rózsaszínű fürdőkádban! Olyan jó, hogy a gyerekeink átsegítenek bennünket a bajságokon...

Fércművek írta...

A viharok miatt én is éberebben alszom, mint eddig. Mikor kell menni szivattyúzni, vödrözni, hogy mentsük a műhelyt? ... Idén mi is mehettünk volna nyaralni, de inkább leszigeteltük a teraszt. Hát most ez van...

Aledi írta...

Ó, remélem most már valóban nem lesz több vihar. Engem ugyan szerencsére nem érint (hja, kérem, a társasháznak is vannak előnyei :), de rossz látni, hogy hány család életét keseríti meg.

Zsófi írta...

Egyrészt, együtt érzek.

Másrészt, valószínűleg nem a ragasztás a gond, hanem a víz elleni szigetelés. A "mesteremberek" az ilyesmit elég nagyvonalúan kezelik. :-(((

F.Gina írta...

Szia Detti !
Változott a találkozó helyszíne, légyszi olvasd majd el. Remélem, találkozunk !
Puszi Gina