2010. október 10., vasárnap

1.

1. Mert ez az első darabja.

Már nagyon régóta gondolkodom rajta, hogy hogyan lépjek tovább a neszik, tolltartók és kis kütyük gyártásából. Mert az az igazság, hogy én ezeket a tárgyakat a színek és anyagok miatt készítem, készítettem.
El jött az ideje, hogy mást csináljak.
A gyerekruha egyrészről ésszerű, és adott: Gréta nagyon szeret szépen öltözködni. A szépen öltözködés alatt nem az általában kapható ruhácskákra gondolok. Vettünk már neki csodás, márkás ruhákat, amiért a barátai nagyon oda vannak, de ő rá se bagózik. Azt vettem észre, hogy a furcsa párosításokat szereti: csíkos mintással, tarka, még tarkábbal, és nagyon szereti a lila csíkos sapkáját, ami bűn rosszul áll rajta! Ha maga válogatja a ruháit, akkor egy igazi hippi. A múltkor azért ment a hiszti, hogy a farmer nadrágjára akarja felhúzni a csodás mintás szoknyáját és ehhez egy csíkos hosszított pulcsi járt..... (Lehet, hogy hagyni kéne kibontakozni, érdekes kis egyéniség!...)
Szívesen varrok neki....
És a múltkor betévedtem a Kreatív hobby pw anyagos részére, az Üllői útra. Na oda végzetes hiba bemenni! És azt ki kell jelenteni, hogy ezeket az anyagokat szerintem vétek pw anyagként árulni: ugyanis inkább felsőruházathoz és gyerekruházathoz való.
1 óra simán elment csak szem legeltetésre, mire mertem venni 1 (azaz) 1 méter anyagot összesen. Ebből lett a legújabb Gréta kedvenc: 3 napja nem bírjuk leszedni róla! Ahhoz, hogy a gombjait fel tudjam varrni, meg kellett zsarolnunk a lányt. És persze ezt sem a hozzá készült nacival, hanem inkább a csíkos harisnyával fogja hordani. (Kértem, hogy mutassa meg a ruhácskáját. Na erre ő így beállt és egy fél percig meg sem moccant.)
Meska boltomban rendelhető!

7 megjegyzés:

Julcsi írta...

Nincs ebben semmi kirívó, hiszen a mintás anyagok ellenére a színek nagyon is passzolnak egymáshoz. Szerintem nagyon is harmonikus ízlése van a kishölgynek:)

Zizou írta...

Jajjj, de szép lett! Jól áll Grétának, nagyon vidám! :D Vártam nagyon, mi sül ki belőle! Varrj még neki nagyon sok szépséget, látod, milyen hálás! Ez a póz:), imádom a csajt, nem győzöm hangsúlyozni.

És ilyen senkinek nem lesz az oviban! A hippi stílus meg nem véletlen, lehet, hogy az anyjára ütött? :)

eszterda írta...

Nagyon szép lett! Még-még-még!:)))

Vikta írta...

Nagyon szép lett! Bárcsak nekem is lenne egy ilyen ügyes Anyukám:)) Vállalsz 38-as méretben is? :)
(Ééés, csak egy kis korrekció:nem kreatív hobby, hanem :Hobbyművész üzletében vannak ezek az anyagok Két különböző cég.)

Abile írta...

Szerintem is jó ötlet hagyni, hogy azt vegye fel, ami neki tetszik. Egyrészt, mert abban érzi jól magát, másrészt mert bennünk felnőttekben már sokszor ott van a berögződés... a mit mivel illik... :o) Egy ilyen szép kislányon pedig tényleg minden jól áll... :o))

Budai Detti írta...

:D Köszi mindenkinek!
Ezt a hobbyművészt és kreatívhobbyt én mindig összekeverem. Bocsi! :P
És vállalok. Igen, de ha nem haragszol, akkor más szabásmintával! :P :D

Zita: megválaszoltam a múltkor feltett kérdéseidet! :D

Mázsa Viki írta...

Kedves Ejjkukk! Kreatív blogger díjat kaptál tőlem, kérlek gyere érte! Http://mazsaviki.blogspot.com