2010. szeptember 3., péntek

Gréta füle....

Elbizonytalanodtam: Grétának pár hónapja már van fülbevalója. Az elején rendesen mozgattuk is, egyszer volt csak egy kicsit sebes.
De mostanában lehet, hogy valami beleakadt és megsértette, mert tegnap, egy ilyen mozgatás közben észrevettem, hogy nem mozdul a fülbevalója. Megnéztem és nagyon csúnyán betokosodott. Nehezen sikerült kivennem az ékszert, de maradt egy nagy göb.... Felhívtam (az általában készséges) orvosunkat, de most csak a szememre vetette, hogy most igyam meg a levét, annak, amit főztem. És ennyi volt a beszélgetés.....


Vannak, akik szerint azonnal orvos, sebész, és vannak akik azt mondják várjak......
Most mi legyen? Ha nem akarunk hozzányúlni nem fáj neki, éjjel is jól aludt. Mit kell ilyenkor tenni? - vagy nagyon ostoba vagyok és már rég a dokinál kéne lennünk?

7 megjegyzés:

Hosszú-Bardócz Éva írta...

Én azt mondom,hogy hagyni kell,elmúlik.Amikor én meggondolatlanul úgy teszek be bizsut a fülembe,hogy nem tisztítom meg előtte,akkor nekem is rondáb begyullad estére és lesz egy kis bogyó a lyuknál,mert be van dagadva.

A kérdés a bogyó nagysága.Mert ha "csak" azért van,mert a lyuknál begyulladt,az kiürül magától és megnyuszik.:)

vadcic írta...

Talán kicsi fertőtlenítés,alkohollal lemosni.
Jobbat nem tudok hirtelen mondani.

medolin írta...

Én (majdnem) felnőttként lyukasztattam ki a fülemet, rendesen be is gyulladt az ún. "gyógyfülbevalótól". Utána nagyon sokáig éreztem a cimpámban egy kemény gumót, egyikben nagyobbat, másikban kisebbet. Mostanra elmúlt, nem gondolnám, hogy problémát okozna. A fertőtlenítés viszont szerintem sem árthat.

Ágnes Anna írta...

Körömvirág olajba csepegtessetek pár csepp teafaolajat, levendulaolajat és kamilla olajt.
5ml körömvirágolajhoz 3-3 csepp.
Ezzel kell finoman átmasszírozni a fülcimpát naponta 2-3 alkalommal.
Mivel elég erős lesz ez a keverék, előtte jó bőrpróbát csinálni egy ponton a kar belső részén. Ha két három nap múlva sem javul a helyzet, orvoshoz kell fordulni.
Ha lenne fénypostám mint MZ/X-nek, már ott is lenne nálatok a szérum.:)
Ha van ezüstkolloidotok otthon, estére azzal is beecsetelhetitek.

Monaline írta...

Nekem is szokott néha göb lenni.Aztán elmúlik.:)Azért valami gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő cucc nem ár.Ha esetleg nem javulna,fájna,akkor egy másik doki.

Ányi írta...

Majd elmúlik. Nekem is volt kiskoromban (3 évesen szúrták ki a fülemet, naaaaaaaaagy tűvel, ahogy akkor szokás volt) és sokáig volt ilyen csomó, néha-néha elő is jött, de elmúlt mindig. Msot egy kicsit ugyan be van gyulladva, mert bizsut viseltem, így mot visszatettem az aranyat és majd attól megint jó lesz :) A teafaolajos cucc viszont nem rossz ötlet, magamnak is köszi! :)

Edige írta...

Nekünk is volt hasonló esetünk és a göb, az tulajdonképpen a fülbevaló pálcikáján összegyűlt anyag volt, ami bennmaradt a lukban. Szépen óvatosan kipiszkáltam valahogy, persze a gyerek sírt... Szerintem nem szabad hagyni, főleg, ha nálatok is ilyen dolog áll a háttérben.