2010. június 1., kedd

Az új táskám

....mert mostanában folyton csorgatom a nyálam, hogy EGYESEK (sokakat tudnék felsorolni) milyen csodákat találnak ki táskának! Kicsit irigykedtem is: és addig-addig piszkáltam magam, amíg készítettem magamnak egyet. Mostanában nagyon tetszenek a kékek és pirosak együtt, így neszimhez illően ilyen lett a táskám: (mondjuk az még mindig kérdés, hogy meddig fogom viselni, és mikor, mert folyton esik az eső, én meg inkább esőkabátos vagyok, nem esernyős....)

Nagymamám horgolta azt a csodás kis terítőt, amit a közepébe varrtam, és ez az egyik oka annak is, hogy nem másé, hanem az enyém.

Múltkor mikor otthon voltam anyukámtól kaptam egy csomó ilyen szépséget, mivel ő nem használja, és épp nagytakarít a házban, de tudja, hogy én nagyon szeretem őket! Csak annyi volt a kérése, hogy ezeket ne használjam fel eladásra! Nem is használnám: számomra ezek kincsek!
Anyu azt mesélte, hogy a nagymamám esténkként hogolt terítőket és függönyöket, de olyan gyorsan, hogy az ő szeme nem is látta, hogy Mama miképpen csinálja. Én ugyan ilyet még nem láttam, de amikor csak simán hímzett, az is ámulatba ejtő volt! Az biztos, hogy ilyet én nem tudo csinálni, és sztem nem is fogom mostanában megtanulni, de vajon lesz, aki ezeket a tudományokat átadja? Meg lesz-e kedve a későbbi generációknak ilyenekkel foglalkozni?

7 megjegyzés:

Piroseper írta...

Nagyon szép lett a táska! :) És ellenállhatatlan a kék-piros kombináció, meg a csipke... Egyszerűen szuper!

orsolya vanessza kiss írta...

Nekem is igazán tetszik.. Nagyn különleges ! :)

kinga írta...

ez álomszép!

tudod milyen? mint egy pitypang :)

és szerintem lesznek később is, akik átadják a tudományt :) legalábbis bízom benne... kis rétegben és nem nagy tömegekben, de mindig vannak, akik az igazi értékeket képviselik, csak keresni kell :)

Bea írta...

Én is ettől félek, hogy lesz-e valaki, aki ilyen szinten tud horgolni?
Szerintem is nagy kincsek és gyönyörűek ezek a horgolások!Szépet varrtál belőle, illetve vele.

Zizou írta...

Úristen, de gyönyörű!!! :) Amikor megpillantottam, majdnem felkiáltottam! Nagyon szép táska lett! Ügyes vagy nagyon!

eszterda írta...

Nagyon szép lett! És gyönyörű a csipke a közepén! Így legalább a nagyi is mindig Veled van!

Colette írta...

Tetszetős darab, antik csipke és pöttyös anyag... elég bátor vagy, de a végeredmény tetszik. Most ez a piros-kék "lóg a levegőbe"? Több blogba szembejött már:-)Mivel óvodás koromban kizárólag ezekkel a színekkel öltöztettek, akár "retrosnak" is nevezhetnénk:-)