2010. január 11., hétfő

Gyerekszobában gondolkodunk.... Régebben már írtam, hogy szerintem színesnek, érdekesnek, de nem túlzsúfoltnak kell lennie. Én a magam részéről a természeti elemeket szeretem a falon, a kiegészítőkön, bár tudom, hogy sokan odavannak a mesefigurákért és a filmsztárokért.
Most azon gondolkodunk, (mivel Gréta csöppet sem szereti az ágyát- meg is értem, alacsony, kemény, snassz az egész......) hogy születésnapjára meglepjük egy komolyabb ágyberendezéssel. Amolyan gyerekkuckóval. Nekem gyerekkoromban emeletes ágyam volt és nagyon szerettem. Jó volt ide-oda mászni, jó volt elbújni és jó volt, az amikor lefeküdtem: lenézhettem és minden olyan madártávlatínak tűnt.
Igaz Grétának még nincs kistestvére, de azért nagyon jópofákat találtam az egygyerekeseknek is.
Elsősorban megemlíteném Bartos Erikáék gyerekgalériáját. Nagyon jópofa, hogy az egész zárt és nem csak egy "ágy". Tetszenek az ablakok rajta és az is jópofa, hogy hosszú. Mondjuk nálunk ezt egy kicsit kivitelezhetetlennek tartom, mert alacsony a belmagasságunk (bár nem tudom, hogy ez mekkora gond...) és a szoba egy teljes oldala ablak.

Kép innen!
Gondoltam, hogy tervezek én majd jó gyerekbútort, de a barátnőméknél látott nappali polcrendszer ára után lemondtam róla, hogy én csináltassak ilyesmit.
Aztán a Kikában láttunk egy családot, a Flexát, ami nagyon szimpatikus, mert nagyon variálható, rugalmas, gyerekbarát és nem azt a műanyag szoba hangulatot kelti. Igaz árban még mindig megesz a fene, de biztonságosnak tűnik nem úgy, mint az olcsóbbak. Márciusig még van időnk gondolkodni rajta. Férjem feltétele az volt, hogy ne vegyük meg a textil részeket, hanem magam varrjam. Már jár az agyam nagyon.....

4 megjegyzés:

LBZsu írta...

Teljesen egyetértek a nézeteiddel a gyerekszobával kapcsolatban. Mikor a kislányunkat vártuk én is a legegyszerűbb dekoráción gondolkodtam, ezért semmilyen Disney-s vagy egyéb tapéta/dekoráció sem jöhetett szóba, mert én lettem volna az első, aki már a gyerek születése előtt undorral fordult volna ki a szobából.
itt egy hely, ahonnan jó ötleteket tudsz ellesni:
http://picasaweb.google.es/pamepinche/QuartosParaMeninas#

Budai Detti írta...

Köszi a linket: szuper!!!!

Julcsi írta...

Én sem szeretem ezeket a felkapott nyavalyás mese- és filmszereplőket. Egy ruhán, vagy bögrén elmegy. Na de a falon? Amit kb. 10 évenként festesz át?
Viszont egy jó tanács: túl magas ne legyen az ágy. Az én fiaimnak egy galériaágyat vettünk költözésnél, de nem használják. Vagy ketten alszanak a lenti ágyon vagy leveszik a szivacsot és valaki a földön alszik. Tehát az ágy kihasználatlan:( Az egyiknek állítólagos tériszonya van, a másiknak meg rémálmai:)

Budai Detti írta...

Óh, Atyám!
Mi is inkább az alacsonyabb dologra szavazunk, mert én emlékszem, hogy a korlát ellenére is le tudtam bucskázni.... Bár ezeknek elég magas a korlátja, de az ördög nem alszik.
Fal:10 évente? Én csak lesem azokat, akik kibírják, hogy ugyanazt a falat nézik, 8-10 éven keresztül. Nekem ez az elmúlt 2 év is pont elég volt. Azon gondolkodom, hogy Gréta szobáját is átfestem, holott nemrég (1 éve) kapott egy szép kis képet. /... bár nekem nem tetszik, jobb is lehetne!/