2009. november 24., kedd

Vagyok ám....

Még a vizsga hevében vagyok, de azért már varrogaok is egy kicsit.
Na jó! Valahogy ez úgy van, hogy én nem szeretek nem teljes munkát végezni (ez a legtöbbször inkább baj, mint előny...). Inkább egyszer bukok minthogy 2-es, 3-as legyen a bizonyítványomban. Evvel most is így vagyok.
Ráadásképpen Gréta lányom és kis barátja, Ábel is nyűgösebb időket élnek: mivel nem nagyon mennek levegőre a bölcsivel az udvarra, elég zizik. Gyakorlatilag ütik-verik egymást és mint a megállíthatatlan gőzmozdony, mennek a fejük után. Ige! Itt épp nagyon ölelik egymást! És Ábel énekli: "Szerelem csütörtök....." :D

Lányzómnál tombol továbra is a Mikulás szerelem: már mindenben a Mikulást keresi. Ugyanakkor jó dolgom van: a boltban nem mer hozzányúlni a csoki Mikulásokhoz. Tart tőlük. Otthon meg énekelget, este pedig mesét olvas, hogy a Mikulás biztos eljöjjön. Kezdek félni, hogy mi lesz, ha elmegy Lappföldre haza a szarvasokkal. Már nehezére esik a lefekvés is:hiszen akkor nem a nagyszakállú körül forog minden!
Egyik este, gondoltam lefényképezem és megmutatom neki, hogy milyen ronda, amikor bőg: hát a végére nevettünk! :)

Egyik kedves megrendelőm számára készítettem tolltartót: a kérés az volt, hogy maradjon a kékes minta, ha lehet legyen olyan műbőr, mint a múltkori. Próbálkoztam, de valahogy jobbnak láttam ha tömzsibb lesz. Így volt kényelmes az anyagnak. Ez lett a vége:

2 megjegyzés:

LARION írta...

Ezek a gyönyörűséges sírós pillanatok egy ilyen csöpp emberkénél, soha nem lehetnek rondák.....
Micsoda intenzív érzékenységek, őszinteségek, tisztaságok........, melyeket folyamatosan elvesz majd belőlük a nagyvilág.... Milyen kár...
Mindannyian olyan kis tiszta lényként születünk bele a nagyvilágba és mi és ki lesz belőlünk mire felnőövünk, milyen kár........milyen kár értünk..........
Mi lesz, ha lefújják a Mikulás ünnepséget a járvány miatt? Hogy magyarázza meg egy szülő a pici gyermekének, hogy a Mikulás az idén lehet, hogy elmarad..... Ez most komoly!

Budai Detti írta...

Nekünk azért ilyen szempontból szerencsénk van: több lehetőségünk is van Mikulással találkozni. Ráadásul most betegedtünk le nagyon mindketten. Apa is itthonmarad velünk. De sztem ez nem a járvány, csak valami megfázásosdi..... De majd a doki megmondja!

Hát igen! Jó lenne gyereknek megmaradni. Jó lenne mindent gyerekszemmel nézni a dolgokat!