2009. november 16., hétfő

Könyvajánló! És csak azért, mert a tudás kincs.
Most egy kicsit nem varrok, mert nagyon tanulok, jövőhéten vizsga és eddig nem vettem elég komolyan a dolgot! Szóval most ezerrel pótlom a dolgot!
De egy kis ejtőzés belefér, csakhogy az agyam el ne távolodjon a "világomtól"!
Még nyáron meséltem nektek, hogy csodás könyveket hozott kedveském Amerikából. Ő azt mondja, hogy a könyvek paradicsomában járt, és, hogy engem tuti nem engedne be- rengeteget költenék. Hát ez bizony így is lenne....
Akkor mutattam, hogy milyen jókat kaptam, de nem meséltem különösebben, pedig lenne mit:
A férjem azt mondta, hogy neki ez tetszik a legjobban, mert annyira szabad és szép képek vannak benne. Hát igen! Tele van festés leírásokkal, lenyomat készítésekkel, fotóátdolgozással... Igazán művészi, és kötetlen. Én is oda vagyok érte! Kett a képre!


A másik nagyon hasznos könyv, olyan élmény volt, hogy napokig nem tudtam letenni:

A textilek varrással való manipulásáról ad részletes leírásokat: Rakás, ráncolás, darázsolás, tűzés...stb. Soha életemben nem láttam még ilyen átfogó leírást ezekről a technikákról. És azt hiszem, hogyha lesz egy kicsi időm (talán jövőre....), akkor egyesével be is mutatok párat.
Ez sokkal kötöttebb, mint az előző, a hibázás lehetőségét kizárja. Ügyelni kell a munkák kidolgozottságára, mert csak akkor lesz a végeredmény szép.
A két könyv együtt, és a technikák összedolgozása egészen új perspektívákat nyitnak számomra. Katt a képre!
És ha esetleg még lenne egy kis szabad hely a polcomon valószínűleg ezek jöhetnének szóba:
Szabad időmben horgolnék ilyeneket, majd a festéssel is többet foglalkoznék. A babavarrás, ami az én nagy gyengém, eléggé el van mostanában hanyagolva, de már nagyon régóta vágyom erre a könyvre. Érdekelnek ezek is: a Textilvirágok, a további textilmanipulációk, a hímzés, és még festéses, megdolgozásos dolgok .
Mostanában láttam másoknál, hogy itthon is terjed a Kaffe Fassett szeretet. Nem alaptalan! Még régebben láttam tőle porcelánokat, és mozaik dolgokat, hát azok is eszement szépek. A könyvei közül nagyon nehezen tudnék választani, de talán ez lenne, ami beköltözhetne hozzám!
Lesz még könyvajánló mostanában!

3 megjegyzés:

martimez írta...

A másodikat ismerem,az elsőt még nem láttam belülről.Én is nagyon szeretem a "fajtáját",tényleg sokat lehet tanulni belőlük:)))
...csak neki kell bátorodni

LARION írta...

Éééés mit tetszik tanulni?
Jól esett ez a könyvajánlós kultúridő.....

Budai Detti írta...

Társasházkezelést, mert felkért a házunk, hogy legyek társasházkezelő. Én meg szívesen leszek: van elég tennivaló, csak meg kell csinálni valakinek!