2009. október 26., hétfő

Én nagyon szeretem a sálakat. Gyerek korom óta, imádom őket. Aztán jött a kamaszkor, amikor csak azért se módon, nem viseltem sálat ősszel. Megbántam. Azóta már az első lehülésnél kell gondolnom arra, hogy valami legyen a nyakamba, vagy garbót hordok, vagy kendőt, de a kabátor időszakban sált viselek.
Tavaly készítettem először saját sálat. Nekem az nagyon tetszett, és úgy tűnt másoknak is, ugyanis a karácsonyi jótékonysági vásáron sitty-sutty elkapkodták. (Talán közben játszott a -10-es hideg is. )
Na most az első idei sálaim már készülőben vannak. Íme egy kis ízelítő:


Gréta máris lecsapott az anyagra! Nagyon tetszenek neki a téli dolgok: várja a havat, minden este a Mikulásról mesél nekünk, és a hóembereket is szívesen is építené már! Nem is tudom, hogy honnan veszi ezt: én nagyon nyaras vagyok, a férjem ősz kedvelő, és szerintem nem is emlékszik semmi jóra a tavalyi hóból. (Legalábbis csak egyszer voltunk hógolyózni, és hóembert építeni, a Mikulástól meg szabályosan félt..... )
Mivel most itthon van velem betegség miatt, így együtt készítettük a sálakat. Én szabtam, ő dobálta a hulladékot a szemétbe, válogatta a színeket, az anyagokat. Jókat nevetgéltünk.

8 megjegyzés:

Dóri írta...

Nahát, ez milyen jó ötlet! Kicsit szokatlan, de nem állítanám teljes biztonsággal, hogy gyerek méretben nem fogom kipróbálni. :) Amiatt fura, hogy ugye nem mindenhol pihepuha polár vagy kötött anyag, hanem hogy "rendes" textil van kívül. Vagy simán meg lehet szokni? Ja, nem is. Inkább hogy megkötni milyen lehet? Mert a sima sálakat meg lehet kötni és közben kicsit nyúlnak is. Viszont a textil ezt megakadályozza. De most jut eszembe, hogy nem is szoktam megkötni. Hm, bocs a monológért. :) Nagyon tetszik,csak bezavar a textil. :) Gyakorlatban teljesen jól működik? :)

Budai Detti írta...

Nagyon jól működik és csak a vastagsága (mármint a sál szélessége) miatt nem jó kötni. (Amúgy én tényleg nem kötöm a sálakat. Volt egy idő, amikor olasz kötés szerint kötöttem, ez néha most is előfordul és ennél is alkalmazható.)
Amúgy a rendes textil szerintem azért jó rajta, mert tartósabbá teszi a sálat. Kicsit rugalmas az anyag, amivel készítettem, így engedi a nyúlást. Szóval: hajrá!!!

Dóri írta...

Köszi, akkor teszek egy próbát. :)

Edige írta...

Betz White-nál láttam hasonló megoldásokat a sálra és már akkor nagyon tetszett!!! Ha lesz időm, akkor én is készítek párat a karácsonyi vásárba - jó ötletet adtál vele...

Budai Detti írta...

Helyes!!!
Amúgy Betz White-nk nagy rajongója vagyok, de erre nem emlékszem a dolgaiból.... (Mellesleg nagyon figyelmetlen is vagyok!)

Budai Detti írta...

-nak

Frivolina írta...

A lányom imádja ezeket a színeket. Nagyon ötletes és nagyon szép:)

VKOrsi írta...

Nekünk még a fiaim minikorában voltak ilyen sáljaink. Azoknak a textil felüli oldalukon volt egy kicsi bújtató, az alá be lehetett fűzni a másik szárat, és akár szorosra húzni.

de kabát alatt én sem szoktam sálat kötni, csak tekerem nekik, aztán meg a 2 vég a hónuk alá.