2009. szeptember 29., kedd

Megjött az ősz!
Jelentem! Sajog a hátam, fázik a nyakam és már nem csak a rózsaszín tetszik! Ténykeg megérkezett az ősz!
Ma már egy kis mustot is kaptunk a szomszédtól, ráadásul az alma is egyre kelendőbb a családban.
És ami miatt én nem szeretem az őszt: Egyre hamarabb van sötét.
Ugyanakkor így hatalmas felfedezést is tettünk Grétával: "nemsokára" jön a Mikulás. Na ez sem lenne, így ha kicsi lányom nem talált volna múltkor Mikulásos könyvet. Azóta minden este karácsonyi dalokat énekelünk és kopogunk az ablakon a fürdés után, hogy mikor jön hozzánk. (Titkon abban reménykedem, hogy beüt a ménykő és olyan hosszú lesz az ősz, mint még soha, mert nagyon nem várom a januárt - - -az a mumus hónapom. )
És ma már egy kicsit szabadabban is tudtam alkotgatni:
Az egyik kedves vásárlómnak készült ez a tolltartó, ami bár nagyon hasonlít egy korábbira, nem ugyanolyan. Bordóbb!

És már annyira belelendültem a neszeszer varrásba, hogy készítettem egy újat, aminek lesz még pár testvérkéje (csak hasonlítanak egymásra, mert nem szeretek két egyforma dolgot készíteni!). Ezeket az anyagokat is a kedvesem hozta, és eddig nem mertem hozzá nyúlni: direkt többet hozott, mivel nagyon tetszenek neki! Nyáron még nem voltam megbékélve velük, de mostmár egész komoly barátságot kötöttünk.

Jajj! Csak most nézem, hogy akármennyire is próbálkoztam, csak nem adja vissza a mint a színét a kép. Azért van a májva díszítés, mert a virágok egy az egyben olyan színűek, és a zöld szalagot is azért választottam, mert a virágok száraival egyező színű. :( (Itt lenne az ideje valami fotótanulmány elsajátításának, mert ez így tarthatatlan!)

1 megjegyzés:

Abile írta...

Nagyon jól kombináltad a színeket és az anyagokat! :o) Tényleg ezek már inkább őszi színek...