2009. április 14., kedd

Mákgubóról és ami ott fel lett hozva!
Egyetértek Panyi Zsuzsival és sokakkal abban, hogy rendbe kéne tenni "bizonyos" kérdéseket. És az a véleményem, hogy ez nem megy csak úgy, hogy kommentekbe válaszolgatunk egymásnak, és kicsinyes egy-egy példákat hozunk fel.
Itt egy kicsit méllyebben gyökeredzik a probléma, amit az is mutat, hogy elég sok kérdés van, amire ma Magyarországon egy kis kézműves nem tud egyértelmű és határozott választ kapni!

Javaslom, hogy legyen egy nagyobb közösségi összefogás, egy olyan fórum, ahol a kérdéseket fel lehet tenni, ahol lehet egymást megismerni és, ahol lehet döntéseket illetve határozatokat hozni!
Nem akarom a világot megváltani, de szerintem nem egy járható út, hogy ez az ipar ennyire széthúz! És az bizonyos, hogy széthúz, merthogy rengeteg a magánvállalkozás, még több a kicsi művész. Szerintem ebből adódik ez a sok konfliktus és merész leszek: kihat ez a vásárlói szokásokra is! Indoklás: Nem jól szervezett a magyar kézműves ipar (ha az lenne, akkor nem jönnének fel a Mákgubón feltett kérdésekhez hasonlóak sem!), ezért inkább tartanak igényt az emeberek a jól szervezett külföldire! Inkább a drága dizáj dolgokat vásárolják meg, mint a magyart, mert azt gondolják, hogy a magyar úgysem lehet olyan jó! Hát nem is lehet az, mindaddig, amíg egy ennyire kusza, szabályok és határok nélküli iparról van szó! Tárgyalni kellene a Szabadalmi Hivatallal, az Apehhel és vállalkozásokat segítő jogászokkal! Vannak alapítványok, szervezetek akik a magyar kézműveseket segítik, és a vannak Európai Uniós források is, amik azt a célt szolgálják, hogy egy adott országnak legyen saját ipara, terméke!
Kellene evvel foglalkozni és össze kellene tartani! Ez mindenkinek, minden félnek jó lenne!

Kérek mindenkit, akit érdekel egy ilyen kezdeményezés kommenteljen ide, és tegyen említést a blogján erről a bejegyzésről, hogy minnél többen jelentkezzenek ide!
Nekem nincsenek hirdetéseim, nem kapok pénzt a kommentek és a látogatók után, és nem is hajt a feltűnési fiszketegség, de szuper lenne, ha minnél többen jeleznék, hogy hajlandóak a párbeszédre! Amennyiben Ti is láttok benne fantáziát én szívesen vállalom a szervezést, csak jelentkezzetek és írjatok kommentbe annyit, hogy OK, lássuk van-e bennünk szándék az összefogásra!
Köszönöm!

7 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

nagyon örvendetesnek tartanék egy ilyen civil kezdeményezést.

Maria írta...

Anyahajónál olvastam ma reggel hasonló gondolatokat, úgy veszem észre, ő elméleti vonalon vitatná ezt meg, Te pedig a gyakorlati oldalát, nagyon jó lenne mindkettő.

Erika írta...

Chunyék is szeretnének segíteni ezen a dolgon, szívesen csatlakozom, ha van rá mód!

anyahajó írta...

Igen érdekel. Milyen formában gondolod? Személyesen találkozva vagy neten?

Budai Detti írta...

Én ezt mindakét formában gondolom, sőt!!!! Amint látom, hogy tényleg van érdeklődés több infót is megosztok!

Theia írta...

Én is szívesen csatlakozom, nagyszerű, hogy valami elindult, jó lenne, ha nem torpannánk meg itt!

Vacskamati írta...

Lányok, kérlek, gyertek ide megbeszélni ezeket a témákat: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9190784