2009. április 13., hétfő

Húsvét, húsvét!!!
Nekünk most kettő! Az egyik már elmúlt a másik meg remélhetőleg jövő héten lesz!
Történt ugyanis, hogy a családdal való találkozás kimerült annyiban, hogy Apósoméknál voltunk. De erről egy kicsit később!
Olyan sok dolog történt, hogy nem is tudom hol kezdjem.
Pénteken voltunk teraszt virággal tuningolni! Egy kisebb bevásárlással kezdődött, majd a beültetett virágok locsolásával végződött! No persze ez evidens! DE nagyon szép lett! És már most úgy fest minden, mint tavaly június végén! Nagyon élhető és szép lett a kinti helységünk! Peti a Culinaris- ból hozott spanyol sonkát (imádja!!!), és vörösborral fogyasztotta a fotellben a lemenő napnál, miközben én kertészkedtem, Gréta meg a játszott a kirakósával! Olyan jó volt, és a legjobb, hogy ezután ezt sokszor megtehetjük! Nagy kincs ez a terasz!!!
Szombaton reggel szentendrei piacoztunk, ami most külön nagy élmény volt, mert rengeteg nyuszi és kacsa volt kint! Mindet meg kellett nézni! És az a fantasztikus nárcisz illat, ami az egész teret ellepte...... Hát, vettem is 4 csokorral, így már itthon is van belőle!
Vásárlás után nagy sétát tettünk a városban babakocsi és motor nélkül. Gréta türelmes és kitartó volt, amit nem szoktunk meg tőle! Ettünka Görög kancsóban! Kijelenthetem, hogy megelőzte a sorrendben nálam a Karmát, olyan finaom volt a kaja és annyira rendesek voltak a pincérek! Ezután Gréta életében először fagyizott!Vicces volt! Legközelebb viszek magammal egy vödör vizet, hátha az elég lesz a mosakodáshoz!
Délután, alvást követően Grétának az egész szeme egy merő váladék volt, meg csúnyán köhögött, úgyogy mentünk az ügyeletre: kötőhártyagyulladás! Szemcsepp és pár nap alatt meggyógyul!
Pihenni éjjel szinte semmit nem tudtunk, de arra rájöttünk, hogy a levegőn sokkal jobban van, így vasárnapra is szerveztünk programot!
Reggel tojásszedés volt Ábellel, Gréta barátjával! Annyira édesek voltak! Ha valaki kettőt talált, akkor az egyiket odaadta, a másiknak!
Délután ellátogattunk a Fűvészkertbe a Sakurára! Én nem is értem, hogy miért van az, hogy most láttam ezt először! Mesés volt! Mondjuk én mindenhol csodálatosnak tartom a cseresznyefákat, és ez vonatkozik a mandulafákra, a barackfákra, az aranyessőre és a többi virágzóra!!! Kicsi lányom ugrált örömében, vigyorgott és nem akart eljönni! Voltak halak, cicák és madarak! Jövőre ajánlom mindenkinek! Lehetett virágokat ragasztani és volt mindenféle előadás, program!
Hétfőn reggel jött Ábel locsolni! Meglocsolta Gréta haját, majd megsimogatta a fejét ! :D Gréta ezt törött tojással és egy nyuszis szívvel jutalmazta!
(Amúgy minden férfi, aki hanyagolja a népi szokásokat, ugyanakkor elvárja a családjától, hogy ők tartsák, szégyellje magát! A gyerek csak a példamutatásból tanul, abból nem ha csak beszélünk róla! És igen! Az a véleményem, hogy kellenek ezek a hagyományok, minthogy jó dolog szépen kiöltözni! Kicsit zökkenhet az ember a hétköznapokból, és ilyenektől lesz az ünnep Ünnep!)
Mindemellet az, hogy jött a nyuszi és hozott neki csokit, türcsit, meg egy poharat, eltörpül!
Délelőtt még elmentünk a Római játszótérre, meg motorozni, majd Apósomékhoz! Nagyon ritkán találkozunk sajnos, és Gréta az elején szorongott is, de nagyon feloldódott és megszerette a helyet! A többi nagyszülővel általában többet találkozunk, de most Anyósom betegekedik, Anyuék elutaztak a tesómék pedig éppen túl vannak egy költözésen!
Este lefekvésnél olyan nagyot bohóckodott mint még soha! Kicsi lányom utánozza a Micimackót, ahogy a szájában vannak a méhek! Nagyon vicces mutatvány: ilyenkor sajnálom, hogy nincs kameránk!
Édes volt és jól érezte magát, mint ahogy mi is!
Nagyon kellemes volt a Húsvétunk!
Képek a Képtáramban!

1 megjegyzés:

Abile írta...

Tényleg jó sok helyen jártatok, gyönyörű lehetett a sok-sok virág együtt! :o)