2009. január 9., péntek

Mostanában nem nagyon van mit mutogatnom, mert kicsit elfoglalt vagyok..... A következő dolgokat kell intéznem: Villanyszerelőt kell találni, aki képes lesz max. 2 nap alatt kicserélni a vezetékeket.
Át kell gondolnom, hogy most hogyan tovább. Gréta születése előtt a Krea Művészeti Főiskolára jártam, amit nagyon szerettem. Igazán jó iskola, de a lakásvásárlástól és gyerekvállalástól lesoványodott pénztárcánk már sajnos nem bírja el. Azelőtt pedig a BMF Rejtőjére jártam. Könnyűipari mérnöknek akartam tanulni, de csak akartam, mert olyan ocsmány tantárgyaknak találtam az analízist és a mechanikát, hogy inkább szó nélkül otthagytam. Jól döntöttem, mert így vállalhattam a Grétát!
És most ismét itt állok a nagy világ zajos tetején és azon gondolkodom, hogyan tovább. Szeretek tanulni, gyakorlatilag olyan széles az érdeklődési köröm, hogy egy élet nem lenne elég arra, hogy mindet kitanuljam becsülettel.
Mindig érdekelt az építészet, a kertészet, a textilipar és leginkább a történelem. A végzettségemet tekintve per pillanat Ruhaipari Technikus/ szabász vagyok, de mivel 2-vel kezdődik az életkorom száma ezért nem igazán van hitelem a szakmában. (Jogosan!!!)
És úgy tűnik, hogy nem igazán akad a piacon olyan állás, ami tényleg jól be tudnék tölteni, így arra az elhatározásra jutottam, hogy vissza a suliba! Méghozzá a Mome lett a kiszemelt hely!
Kb. olyan, mint a Krea volt, de nem kell érte fizetni, mert van állami támogatásos szak is. Itt van textiltervező szak is, ami mkostanában sokat foglalkoztat (erről majd írok egy nagyobb szösszenetet!). És persze van építészet is, ami a szívem csücske!
Szóval visszaállok a tanulók sorába és csak remélem, hogy olyan dolgokat sajátíthatok el, melyeket eddig még nem tanítottak nekem.

4 megjegyzés:

Abile írta...

Amindenit! Ez igazán izgalmasan hangzik. Ha az én éveim száma is 2-vel kezdődne, szerintem most már én is a textilek irányába terelgetném magam. Sok sikert Neked!

Abile írta...

Szia !
Szeretném megtudni, hogy a lakcímed maradt e a régi?
Hétfőn feladnék számodra valamit :o))

Budai Detti írta...

:D:D:D
DEjó!!!!
Maradt a szentendrei, persze!
Hú, de várom már!!!
Köszönöm!

Abile írta...

A blogomban is van Neked valami! :o) Nézz be hozzám!