2008. szeptember 30., kedd

Szeretitek a salátát? Én nagyon szeretem a cézár salátát. Akárhova megyünk, mindig azt eszek végül! Egyszer gondoltam egy nagyot és én is elkeztem készíteni, de egy kicsit más módon. Mindehhez hozzátenném, hogy egy kedves ismerősömnél is ettem egy különlegeset, ebből jött össze a végeredmény.
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta
kevés rukkola
fél kígyóuborka
2 paradicsom
15 dkg fetasajt
2 ek kanál mogyoróolaj
fél csirkemellfilé
1 ek fenyőmag

Minden zöldséget kockázunk, kivéve a salátát, mert azt tépkedni szoktam. Hozzáadom a felkockázott fetát. A mogyoróolajon, a tengeri sóval sózott csirkét piritom, majd az olajjal együtt a salátába keverem. A fenyőmagot is pirítjuk, majd rászórjuk a salátára. Házi pirítóssal a legjobb, de nálunk annélkül is megy!

Nem a legtakarékosabb hami, de néha az ember megérdemli az ilyesmit.

De ha éppen minden kötél szakad itthon, akkor is eszek salátát: (Kicsit póré, de én szeretem!)
-Feta- az mindig van itthon.
-virsli
-saláta
-paradicsom
-parmezán
Ez nagyon egyszerű: a kifőtt virsliket karikázom, majd az előre felaprított zöldséggel és fetával keverem. Parmezánnal enyhén megszórom. Kiflivel szoktam enni!

Nincsenek megjegyzések: