2011. november 14., hétfő

Ingerek és Halhatatlanok

Mostanában igen megfogyatkoztak a pozitív ingerek, így már 'majd kardjaimba dőlve, nyögve-nyelősen készítem a robot feladatokat. De tegnap már szembe szállt velem az elmém: és elmentünk moziba! De milyen jól tettük!
Megnéztük a Hallhatatlanok-at. Semmi kétség: ez az eddig leglenyűgözőbb film, amit láttam. Erre csak azt mondta a férjem, hogy nem egészen vagyok normális, hogy szépnek találom, hogy emberek százait ölik meg 2 órában és én szépnek tartom....., de szinte tökéletes jeleneteket hoztak össze az alkotók, na! Az a Tarsem Singh rendezte, aki már a Sejtnél is és a Zuhanásnál is elkápráztatott. Itt is: Erősek, de nagyon látványosak a túlzások. Egy-egy izgalmas pillanat akár percekig tartó fejtörést is okoz: merthogy nem lehet a képkockák összes látványát egyszerre feldolgozni, és itt azonnal hozzá is tenném, hogy én nem szeretem a 3D filmeket (....), de itt pont elég menyiségben és jó helyeken volt érezhető.
Mögöttünk kialakult egy komoly vitázás film közben (ezt az egyet nem szeretem a moziban- hogy mások ülhetnek mögöttem.....) mivel túlzónak tartotta egy ember a filmet: istenek, izmos szép emberek, mese....stb. Szóval kinevette, mire a másik rendesen kiosztotta, hogy akkor minek ült be? Hiszen ez egy mese és nem Bruce Willis jellegű akciófilm. Szóval ha valaki csak az izgalom miatt akarna beülni rá, akkor inkább ne tegye, ez inkább művészfilm! És elképesztő!


2 megjegyzés:

Virág írta...

Mi a Lopott időt néztük meg helyette, mert gyerekekkel voltunk, (na nem mintha az gyerekeknek való lenne, de legalább '12'-es), de ezek után bánom! Vagy nem bánom, mert elgondolkodtató film az is, de akkor megnézem ezt is! Bepótolom az elmúlt évek mozinélküliségét.....

Budai Detti írta...

:D a lopott idő engem is érdekelt egészen ennek a bemutatójáig! De ha még egy mozi, akkor mi a hétvégén még ezt néztük meg: Éjfélkor Párizsban- Woody film, amiket alapjában nem szeretek, de ez óriási!
Dalira érdemes benne figyelni- sztem szállóigévé fog válni! :D