2011. június 1., szerda

A szoba, ami háló, nappali, dolgozó és játszótér

Ez így egyben.... És nekem ebből nagyon elegem lett. Nem is nagy (mert ha mondjuk 70 nm lenne, akkor esetleg el lehetne viselni, de csak 25-28....) ráadásul az egyik fal végig ablak.
És volt a sarokban a mi ágyunk, amin szerettünk volna pihenni, meg volt a két asztalunk, ami a munkához kell, a kanapé és persze a tárolandó dolgok- rengeteg könyv..... és ez, meg az, meg amaz.
(Ha vendég jött, akkor inkább egyből a teraszra vezettem, vagy maradtunk a felújított konyhában. De semmiképpen ne üljön a kanapéra, mert ott oltári rendetlennek tűnik minden. )
A másik szoba Grétáé. Az csak az a kis elbújós helység, amit az én lányom nem is használ, mert inkább érdekli, hogy mi mit csinálunk, minthogy egyedül játszon egy fél órát.
Aztán megérkezett az újabb igény: suliba fogunk járni mind a ketten és dolgozunk is.... Ráadásul az én hangérzékeny férjem szeretne egy új hangfalat.... :O És itt betelt a pohár. Hova is?
Így jött egy csalfa gondolat és Gréta szobájából lett egy háló, ahol egy súlyos elvet feladva együtt alszunk (ez nekem az elején konkrétan fájt és az első éjszaka nem is tudtam aludni, mert féltem, ha megmozdulok, akkor felkeltem), de ez most így jó.
A nagyszobában van egy rendes nappali és a hálófülke helyén a dolgozó, ahol kényelmesen elfér a zongora, az asztalok és a tárolók. 1 könyvespolc még kikerült a tárolóba, könyvekkel együtt, mert azok úgysem kellenek, csak a port fogják.
Végeredmény: Játék Grétával munka közben, kényelmes pihenés és új lehetőségek, miközben nem zavarjuk egymást.
ÉÉÉs a kedvencem: tervezgetés: Ugyanis most minden megújul. Lesz falfestés, hangulat és jó illat.
Érdekes lesz a színeket összehozni: rózsaszín, lila, homok és kék. Mindenből a világosabb félék, nehogy komor legyen a lakás. Persze fehérrel!


Képek: internet


És itt vannak az "előtt" képek:2 megjegyzés:

kovtama írta...

Majd legyenek utáni képek is.:) Én is éppen hasonló orgonás lilás színben gondolkozom, mi a hálószobánkat fejezzük be talán idén nyáron....már 8 éve készül, remélem idén végleg vége lesz az építkezés ezen részének.:) Majd én is teszek fel előtte-utána képeket.

Zazálea írta...

jókor írtad, mert én is változtatni készülök/készülünk, csak nem voltam biztos benne, hoyg megszokom-e az újat vagy sem és akarom-e tényleg vagy sem, jókor írtad, mondom :o)