2011. március 8., kedd

Magyarsgtudat, avagy hogyan élem meg most március 15-ét

Az én márciusom most avval töltődik, hogy elmélkedem magyarságunkon és azon, hogy mi miért történik körülöttünk, úgy ahogy.
Elsősorban nem az "Ünnep" miatt, hanem egy nagyszabású munka miatt. Ami történetesen pont egy kis magyarságtudatot kíván meg tőlem. Pont tőlem..... Én evvel úgy vagyok, hogy egy munkáért megéri összeszedni a családot, és a cuccunkat. És lassabban, de ezt is teszem: ezért a suli, a mostani munka és ezért ez a bejegyzés.

Az a kérés, hogy valami olyat alkossak, ami magyar és divatos.
Először is a hangulatom fekete. Nagyon mély fekete. Persze rá lehetne kenni a magánéletemre, de nem lenne teljes a dolog.
Másodszor reménykedem. Nagyon reménykedem, hogy egy olyan virágos tisztítótűz jön, ami minden eddigi szennyes dolgot elvisz.

Milyen ország az, ahol lerágható csontként odadobnak az emberek elé egy papírdarabot: -elmondhatod a véleményed, x-elhetsz, de nem érdekel mit mondasz. Mi úgyis megtesszük a magunk dolgát.

Akkor én is!
Veszem a jólszituált Bocskait, beborítom kalocsai hímzéssel, teszek rá egy palóc buggyos ujjat és egy matyó kendőt, úgy, hogy ez egy menyecske öltözet legyen. Ráadom egy 18 évesre, aki már nem tankötelezett és hozzáadom egy szép szál legényhez, akinek nem közgazdász, hanem mondjuk lakatos. Hozományul adnék nekik 1 Ft-ot, nehogy önerővel hitelhez jussanak, de kapnának mellé egy adag jóindulatot, jóakaratot, kitartást és negró cukrot, hogy (mint a reklámban a fiú) tudjanak kiabálni, ha akarnak valamit!
És jótanácsként a következőket mondanám nekik: többet ér a kétkezi munka öröme, mint a plazmatévé és a kacsalábon forgó palota bódítása. Ezt csak az tudja, aki életében már örült annak, hogy dolgozhat a kenyeréért!

Legyen már valami ilyesmi divatos!

- - -Ez volt a márciusi alkotmányos véleményem.

13 megjegyzés:

KicsiKató írta...

jajjdenagyonhasonlókatgondolok:))
vagy inkább így lenne helyes:
jajjdenagyonhasonlókatgondolok:((

Budai Detti írta...

Sajnálom! Reménykedtem, hogy más nem látja így és csak bennem van a baj. Szóval :((

Hosszú-Bardócz Éva írta...

Épp ma írtam le pont,hogy mi Istvánnal kitöltöttük ezt a lapot és bár rohadtul nem maga a lap volt a lényeg,hanem arról akart szólni a bejegyzés,hogy milyen tökjó,hogy alapvető értékekben egyetértünk,volt aki rossz néven vette:)
Pedig én ilyen kis naiv lány vagyok,reménykedem folyton,hogy ezt majd tényleg elolvassa valaki és ha nem,és rossz ember lesz,majd egyszer úgyis visszakapja az élettől:))De ugyanezt gondolom arról is,aki nem engedi át a gyalogost a zebrán és sorolhatnám...hogy majd egyszer visszakapja,valahogy...
Ha ebben nem hinnék,úristen...már nem nagyon akarnék élni tovább:D

De talán az a megoldás,hogy megteszed,amit megtehetsz,ha csak annyi is,hogy egy ilyen fecnit kitöltesz,mert legalább Te elmondhatod,hogy mindent megtettél,ha ők nem is:)

Szerintem.:)

Egyébként tetszik a karcos megfogalmazás,szeretem a stílusod!♥

Budai Detti írta...

Kedves vagy! :)
Sokáig én is úgy gondoltam, hogy ha azt gondolom, hogy az emberek majd megváltoznak, akkor ez idővel meg is történik. Nem lettek jobbak a tapasztalataim. Sőt!
És a kérdőívvel az a bajom, hogy nem a kormány írta, és nem ő kérdezi meg, hog egyet értünk-e velük. Ők egyenlőre semmibe veszik ezeket a véleményeket... Vagy: (és ez nagyon aggaszt)pl. visszaadták a kamattámogatásos lakáshiteleket- mintegy azt mondva: nem baj, hogy tönkrementetek, nyugodtan próbálkozzatok még hitellel....
Borzasztó.....

Legszívesebben leírnám, hogy iparokat, mezőgazdaságot kellene fejleszteni, nem számtech hálózatokat és térfigyelő kamerákat (Szentendrén ide ment sok pénz- de én nem érzek változást még... Lopások még mardtak....)Munkahelyeket, színvonalas oktatást, és segítő egészségügyet kell szervezni.

És igazából az is kezd gond lenni, hogy jó, hogy páran mondanak véleményt, de ez nem egy erős ellenzék. Én ellenzem azt, ami itt folyik.... Nem csak most..... Már évek óta. Sajnos nemcsak pártpolitikai kérdés ez.

Ida13 írta...

Nekem pl. azzal van bajom, hogy megkérdezik ugyan, hogy védjék-e a családokat, de ezt nem tudom, hogyan fogják megvalósítani. Van egy olyan érzésem, hogy nem feltétlenül úgy, ahogyan én azt elképzelem. Meg ehhez hasonló gondolataim vannak.

kovtama írta...

Teljesen egyetértek veled! Sajnos én évek óta elvágyódom ebből az országból. És nem hiszem, hogy ezért én rossz magyar lennék. Lennék én Magyar a hazámban, építeném becsületesen a szebb jövőt, de nem hagyják. Belémrúgnak, kiröhögnek, ha hinni szeretnék még alapvető értékekben. Ilyen pl. a munkához való jog, a 8 óra munka, 8 óra pihenés, család, gyerek, szeretet és sorolhatnám. Nálam az verte ki nagyon a biztosítékot, hogy választójogot kapnak azok, akik nem itt élnek. Kérdem én miért kellene beleszólni az én sorsomba az én életembe olyan embernek, aki más ország törvényei szerint éli az életét, ha utána nekem kell aszerint élnem, amit a szavazás eldönt? Valamennyire én is politikus lettem 2010 óta, még is sok sok minden bánt a mostani helyzetben. Naponta látom, hallom, átélem és megélem a "mocskos" politikát a saját bőrömön is. Hogy miért vállaltam? Ha csak kicsit is jobb irányba tudok terelni pár dolgot, nekem már megérte.

Csilla írta...

Teljesen enm ismerem a törvénytervezetet csak amiket itt olvastam. Romániában élő magyar vagyok és teljesen őszintén mondom, hogy nem érzem, hogy jogom lenne beleszólni a Magyarországi dolgokba ha nem ott élek. Hiába is adnak majd nekünk szavazati jogot, nem fogok elmenni szavazni mert bár picit értintett vagyok, pár eseteb, de nem érzem, hogy erkölcsileg jogom lenne beleszólni akár csak egy szavazattal is. Ez csak egy vélemény...

Budai Detti írta...

AZ a furcsa, hogy ezt sok határon túli embertől hallottam már. Akkor ez csak egy nagy "politikai eszköz" lenne tényleg, ami igazából csak "politikai" érdekeket szolgál?

Nagyon furcsák a dolgok itten....
Tegnap lepődtem meg:
nem vagyok egy járkálós emberke, de tegnap be kellett mennünk Budapestre, és mindenhol ilyen és ehhez hasonló témákat hallottam. (Nem a szokásos Mari néni elment az sztk-ba, mert fájt a lába, és a Julcsika erre azt mondta, hogy.....- típusú beszélgetéseket.)
És mindenki mérgesen rossz dolgokról beszélt. Ment ez a buszmegállóban, az óvodában, a boltban sorbaállásnál.... És egy barátnőm szerint vidéken még rosszabb a helyzet... Tényleg így van?

Csilla írta...

Itt azt szoktuk mondani, amikor előkerül egy iylen téma és rajta csámcsog mindenki, hogy valami készül a háttérben és oda vetnek a jónépnek egy témát, hogy eltereljék a figyelmét a nagyon fontos dolgokról. Itt ilyen elterelő az ha valami mondvacsinált dologgal össze ugrasztjáka románokat a magyarokkal és akkor el van az ember nem látja ők milyen disznóságot művelnek. Miden politika, a jó nép békességben meg van de ők szítják az ellentéteket. Én még azon szoktam kiakadni (persze tökk fölöslegesen, hiszen ez a politika), és ez mindkét ország politikusaira érvényes, hogy nem is hallják meg mit mond a másik fél, sőt az el sem mondja amit akar de már ellenkeznek, tiltakoznak, anyázódnak, ha a másik mondja az nem lehet jó ahelyett, hogy összefognának és kihúzznák országainkat a nagy trutyiból amiben vagyunk. Na de kicsi vagyok én ehez a dolgokhoz.

Erika írta...

Ez annyira jó volt...:) őszinte és tiszta. Én nem politizálok, nem azért, mert nem érdekel, mi zajlik körülöttem, hanem mert nincs értelme. Pont, amiért szerintetek sincs értelme...:) úgysem mi döntünk, demokrácia nem létezik. A Biblia írja jól: "ember uralkodik emberen a maga kárára"(Préd. 8:9) Más kell ide...

LARION írta...

Hoppá.............. Detti............. bírom a velős gondolataid........... de Nektek nem kell sokáig itt kínlódni, örülj neki, koncentrálj arra.......... majd csak lesz valahogy........... és fel a fejjel.............
Élvezd a hosszú hétvégét a kedves kis családoddal és nevess sokat.........

Budai Detti írta...

Kiseri: valahogy úgy vagyok evvel, hogy ha "nem foglalkozom vele"- akkor is meg tud ütni a guta néha... És ez egy ponton túl már nem elhanyagolható. Pl.: ma a cukorvásárlásnál leesett az állam, de ugyanez volt a tejföllel és a lisztel is. MOst nem tudom eldönteni, hogy eddig is ilyen drágák voltak és nem figyeltem fel rá ennyire, vagy történt valami az elmúlt 2 hétben, amiből kimaradtam? Én úgy emlékezetm, hogy 210 Ft- nál eddig megállt a cukor. Most meg 340.... (ja és nem ugyanaz, amit eddig vettem- mert ez most egy cora cukor....)

Larion:
Igazad van...Nem leszünk itt sokáig. De pont az ilyenek miatt született meg ez a döntés. És őszintén megvallva, szívesen jövök majd vissza, amikor dolgozhatok!

Jó a hétvége! Bár óránkként kapok sírógörcsöt, mikor a világ másik oldala jut eszembe.

Az ő problémájuk mellett a miénk semmi....

Erika írta...

Igen, Detti, történt pár dolog... szegénykém, tényleg leeshetett az állad:) de fel a fejjel! minden napnak elég a maga baja... és a világot elnézve lassan tényleg ott tartunk, hogy örüljünk, hogy lik van a hátsónkon... :) és :(