2010. december 16., csütörtök

Az adventi időszak nálunk

Most nagyon szép decembert élünk Grétával. Pont abban a korban van, hogy mindennek örül, nem dacoskodik és az egész karácsonyt cakkum-pakk várja.
És megpróbálunk kitenni magunkért.


Először is kapott elsején adventi naptárat. De csak a gombos sima, zsáktalan verziót. Ugyanis minden nap hoz neki az angyalka egy kis ajándékot, amit jól elrejt, hogy sokat kelljen keresgetni.
És kérem a keresgetés az egy jó játék ám! Ha apa is itthon van, akkor családi játék.
Majd próbálkozom az új konyhámban a sütéssel is (bár azt már tudom, hogy a piskota az nem könnyű, merthogy egy pár tepsivel már megetettem a szemetest. De ez sem baj: ugyanis olyan jó fahéj illat volt a próbálkozások alatt a lakásban, hogy ezért nagyon megérte! :D)
Nagyon sokat fest az apja és a lánya, nagyon ügyesek, és rá kellett jönnöm, hogy édes férjem elképesztő grafikus. Majd próbálok pár alkotást mutatni: egyenlőre kukába mennek..... Nem tudom miért!
És ma eljött a nagy nap! Nagyon nagy nap!
Megvolt az első ovi karácsonyunk, amin volt egy kis előadás is.
Én arra számítottam, hogy a lurkók egymás mellé állnak és egymás után elszavalnak valamit, közösen énekelnek.....stb.
Na Anikó néni nem így gondolta.



Anyukákat leültették kis székekre, körben, majd, amikor a gyerekek bejöttek (ajándékkal a kezükben) az ölünkbe ültek. Anikó néni és Irma néni szépen elkezdték mondani, hogy az Adventi időszakban mit illik csinálni. És mi t csináltak és hogyan. És a mi kis manóink készítettek a kezükkel Luca.búzát, mákos beiglit, karácsonyi kalácsot. És verseltek, énekeltek, mondókáztak, és mindezt az ölünkben.
Olyan nagyon megható és családias volt az egész. Én elérzékenyültem, pedig az nem szokásom.
Az alkalomra még reggel összedobtam eg szoknyácskát, aminek még lesz folytatása, ugyanis az történt, hogy felkeléskor jutott eszembe, hogy bizony egy ilyen ünnepségre illik felöltözni.....
Na ez nekünk így sikerült:

3 megjegyzés:

eszterda írta...

Tényleg nagyon szép napokat éltek most meg!:))) Sok szép melegséggel teli napot kívánok Nektek!

Budai Detti írta...

Köszönjük! Nektek is! (Azért szerintem 3 mellett még több jut ki a jóból! :D Vagy nem?)

eszterda írta...

Köszi! Hát igen! De azért nem egyszerű megszervezni a dolgainkat!:)))