2010. május 31., hétfő

IKEA és a lepke

Mostanában elég rossz dolgok történnek körölöttünk, és ez még akkor sem kímél, ha már nagyon elhisszük, hogy " már csak jobb lehet"! Hát nem! Megkértem anyukámat, hogy egy kicsit vigyázzon Grétusra, hogy tudjunk egyet férjecskémmel szusszanni. Anyu beteg lett szombaton és most nagyon aggódom érte, mert hetek óta vissza-visszatérő baja van!
Így Gréta velünk maradt, és egész délelőtt avval nyaggatott, hogy ő játszóházba akar menni. Bementünk az IKEÁba.... No ezt akár ki is hagyhattuk volna.
Álltunk sorba, előttünk egy 4-5 éves forma gyerkőc. Apukája győzködte a "gondozónőt", hogy az ő gyereke elmúlt 3! Fiúcska kb. egy fejjel volt nagyobb Grétusnál, és Grétát is négynek szokták nézni...
A nagy vitában a nő megunta és megkérdezte a gyereket, hogy hány éves. Szegény rémületében azt sem tudta mit csináljon, csak látta, hogy apukája tiszta ideg, a nő kiabál: hát nem válaszolt. Erre a nő: a gyerek nem is tud beszélni, nincs 3 éves!
Nekem sem kellett több.... Kisebb vita után mi is és a msáik apuka is sarkonfordul....
Ennyit a család és gyerekbarát Ikeáról!
Elemntünk máshova és végre vettünk egy kanapét! NEM IKEÁS!!!
Tegnap reggel egy kis lakó csücsült az ablakban. Ő volt az:


..ugye milyen bájos?

5 megjegyzés:

orsolya vanessza kiss írta...

Jó kis tömör összeállítás volt ez :)


Sajnálom, hoy rosszabb napjaitok vannak..... és gyógyulást kívánok Anyukádnak... és sok örömet az Új Kanapéhoz :) Akár Ikeás, akár nem :)))

Kata írta...

Az ilyen esetben biztos, hogy hívom az áruházvezetőt és vele együtt megpróbálom tisztázni a dolgot, illetve mindig nálam van a gyerekek lakcímkártyája, amin szerepel a születési dátumuk, igazolásképpen, pl.
Nem védem a hölgyet, mert nem is ismerem, de hogy lehet, hogy épp megtelt a hócipője a vasárnapi tumultussal, a rengeteg nyűgös, fáradt, lepasszolt gyerekkel...
Hétvégén mi soha nem megyünk ikeába, pedig nagyon szeretjük.
Bár hétköznap is azt látom, hogy rengeteg kismama (többen, bandázva) használja játszótérnek, játszóháznak az ikeát, miközben nem az.
Remek lehetőség arra, hogy nyugodtan tudjam kiválasztani a megfelelő szőnyeget/kanapét/képkeretet abban a fél/háromnegyed órában, míg a gyerekmegörzőben vigyáznak a gyerekre.
Szerintem. ;o))

Kata írta...

Ja és persze anyukádnak mielőbbi jobbulást!

Budai Detti írta...

.... :/ Én elővigyázatosságból nem hordom magammal a lakcímkártyát: rendszerint elveszítem a dolgaim....
Persze, abban igaza van neki is, hogy igazoljuk, de hogy ilyet mondjon egy gyereknek.... Nekem ez volt nagyon kiakasztó. Ja! És direkt rákérdeztem, hogy úgy szombat délelőtt 10 után hanyan vannak a játszóházukba (2!!! gyereket láttam össz..), simán teliháznak mondta.
Persze lehet, hogy egy rosszabb napon kaptuk el: de ő is minket.
Bár asszem mostanában inkább nem megyek emberk közé: túl rossz az aurám! :D

Ida13 írta...

Nagyon szerettem az IKEA-t. Mostanság kevésbé. Talán a vezetőváltás nem tett jót? Feszültebbek a dolgozók is.