2010. május 21., péntek

Hétvégi program

Most lehet nagyon reménykedni, hogy jó idő lesz! Mert már nagyon vágyom egy kis melegre és napsütésre, márcsak azért is mert vasánap Goubázni fogok, méghozzá Műszörmeházzal! Tehát akinek van kedve, jöjjön, lessen meg minket!
Mostanban erre készültem, meg az adózási szezonra! Annak végre vége: tegnap elküldtem, és meglátogattam egy nyomtatványboltot is, ugyanis nem jól vezettem a számlatömbömet és kiderült, hogy hiányzik pár dolog.
Itt és most elég hülyének tűnhetek majd sokaknak, de nekem nem ez a szakmám, és nem is érdekel a könyvelés! Soha nem éreztem semmiféle készetést, hogy én csúnya rublikákba számokat irogassak.... Így aztán nem is tanultam meg soha, hogy mit, hogyan kell, melyik könyv mire való, de soha nem is mondta el senki. Amikor meg az Apehnél érdeklődtem, hogy az adószám kiváltása után, mit hogyan kell, elküldtek, hogy ezt máshol kell megtudakolni. Ok! Milyen jó, hogy most van, aki segít az ilyesmiben!!!
Kiderült, hogy kell a szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartása című nyomtatvány, amibe a számlatömböket kell vezetni. Állítólag logikus és egyszerű használni....Aha :/! És ha valaki nem töltögeti 250 ezer a bünti :/ :/! (6 évig kell megtartani a számlakönyvekről és az ilyesmiről a számlát!!!)
De nemcsak ilyenek történnek velem!
Tegnap például találkoztam Stigivel és Pásztohy Pankával! Stigi udvara számomra maga a menyország volt! Olyan csodálatos mozaik munkái vannak, hogy csak ámultam én is és uracskám is! Asszem találtam egy hobbyt...majd ha lesz egy kis időm!!
Pankánál pedig matricás album ügyében jártam, mivel a környezetünkben mindenkinek nagyon tetszik! Csodásak a rajzai!


Ma varrtam magamnak egy gombostűtartócskát Betz White után szabadon....

2 megjegyzés:

Unknown írta...

De jó, megpróbálok kimenni. De ha nem, majd megírod milyen volt? Én is mennék árulni, csak szeretném látni megéri-e.

Aledi írta...

Bocsi, Aledi voltam, a fiam volt belépve :)