2010. április 16., péntek

Új irány!

Én most olyan lelkes lettem, mint már évek óta nem voltam. Ugyanis tegnap nagyon véletlenül keveredtem a foltosok fórumára, ahol kiderült, hog a hétvégi kecskeméti foltos találkozón a Varrógépcentrum bemutatja a Bernina Quilt frame-et. (...nem tudom, hogy jó-e, ha csinálom a reklámot, de én nagyon lelkes vagyok tőle... Bár sajnos nem tudok menni Kecskemétre...)

Szóval a Quilt frame, egy állvány, aminek a segítségével nagy (3 m-es!) anyagot is kényelmesen lehet tűzni. Ennek Amerikában elég nagy ipara van, nagyon sokaknál látni, hogy hipp-hopp készen vannak egy tűzött takaróval, amivel mi itthon napokat szórakozunk, fáj a hátunk, lassan és pontatlanul dolgozunk (hatalmas tisztelet a kivételnek!!!), és mindemellett még drágák is leszünk, hiszen ennyit és ily módon dolgoztunk vele... Persze ezt az, aki megvásárolja atakarót nem érti, hiszen látja, hogy kínai áruházban 20 ezer FT-ért lehet venni ekész ágyra való garnitúrát, és a filmekben is sok helyen látunk szép quilt takarókat.



És most itt van ez a csodamasina, ami megkönnyíti a foltvarró életét. És most a mienket is.
Aki teheti, nézze meg, mert egy egészen új dolgoról van szó, és remélem nem túlzok, de egy egészen új piaci fellendülést várok tőle.

10 megjegyzés:

KicsiKató írta...

lelkesednék én is veled, de nem egészen értem, kinek az életét fogja megkönnyíteni a maga cirka másfél millás árával?:)

(És hogy tudd, más jobban kesereg: kecskeméti vagyok és nem tudok menni holnap családi program miatt:(((((

Budai Detti írta...

nem másfél milla.....450 E!
Amúgy én már régóta nézegetem ezeket a masinákat és géppel amerikában (bár sztem az valami csodamasina 2 és 2,5 milla... ). De mondjuk én ezt most üzleti szemmel nézem: ha asz országban mondjuk 5-10 helyen lehetne, mint szolgáltatást igénybe venni, talán maga a foltvarrás is jobban fellendülne! És.... Akkor most itt írom: mivel olcsóbbra jönnének ki a takarók, foltvarrott művek: többen vennék. Ez azt eredményezni, hogy az otthon ülő kismamák, vagy nagymamák is nagyobb kedvvel csinálnák (bár az elszántak már most is csinálják.), és még a foglalkozottság is nőne.
Persze ez csak egy nagy lelkesedésből elkövetett bejegyzés.... Lehet, hogy csak én vagyok evvel ennyire pozitív?

nálunk is családi program tesz keresztbe, pedig most még apjuk is örülne neki.... :(

Abile írta...

Nagyon sok boldogságot, jó egészséget, sok-sok varrnivaló szépséges anyagot kívánok névnapod alkalmából... és talán egyszer egy ilyen gépet is! :o)

Budai Detti írta...

hmmm... ha lenne én most azonnal. Méghozzá azért mert már régóta hiánycikk egy ilye. Asszem pont Kacsuk Évivel beszéltünk erről egy találkozón. És itt most nem a kézi termék lehúzása a lényeg, hanem a Mo-n hiányos textilipar felhúzása, merthogy ebben is nagy gondokat látok. De mint írtam ez csak az én álláspontom.
Ja és egy gyors kalkuláció:
ha egy foltos varr egy 4 nm-es takarót, sztem nagyjából 1 hetet 4 órákban elvacakol a kukacolással, tűzéssel, ha nem többet. Én átlagban 800 Ft-os órabérrel számolok, ami 20x800 FT= 16000! Csak tűzésre! Ellenben a foltos lakik debrecenben, elküldi a cuccot postán: 800 Ft+ 2000 Ft/ nm-es áron megvarratja, poatán a cucc vissza: max 10 rongy! Az időt nem tudom, hogy mennyi idő alatt csinálja, de bizto, hogy gyorsabban! Persze ez csak egy hipotetikus dolgot, mert árakat a szolgáltatásra nem tudunk.... (én ilyesmit tartanék reálisnak!) 1 hét múlva én akkorát égek, mint a ház, amikor kiderül, hogy mennyiért is vállalják.... :D

Budai Detti írta...

:D Nem tudtam, hogy ma van a névnapom! De köszönöm!!! :D:D:D

Shushanna írta...

Értem a lelkesedésed. Milyen jó is lenne, ha a párducmintás műszálas kínai takarók "hazamennének" és MI készítenénk helyette takarókat. A motívumainkkal vagy az amerikaiakéval, más népével... ízlés dolga. De hány munkahelyet lehetne teremteni...Nem is folytatom...nem elég a hely itt erre.

Az alkotás és az egyediség lényege úgyis a blokkok, színek, rátétek tervezése és megvalósítása. A tűzést pedig azt hiszem sokan szívesen bérbe adnák. Legtöbben így is géppel tűzik már össze a foltmunkákat. Persze tisztelet a kivételnek. Nagyon nagy tisztelet! :)

F.Gina írta...

Május 8-án nálunk is lesz bemutató Pesten, a lőrinci kávén. És Kriszti pedzeget oda egy babás topik-talit is, de nem tudom, miben maradtok :))

Detti Banszki írta...

Óh, akkor sztem mindenképp megyek.... Mára múltkor is lemaradtam a babás taliról....

LARION írta...

Olyan nagyon bírom a lelkesedéseid, csak ezek a belső tüzek viszik előre az embert......
Szerintem Te még nagy csodákat viszel véghez ebben az országban...vagy másutt...mindegy......nagyon jó ez a sok izgalom......legyen mindig így.....
Most megnézzem holnap azt a gépet???

Budai Detti írta...

Sztem ha teheted okulj a dologból, Erika! Én komolyan új lehetőségeket látok benne... Ja és igen: egy kicsit minden holnapi kecskemétit irigylek.... :P
/de ne fűzz hozzám túl nagy reményeket- még az én szemem előtt is van egy halvány damil, amit el kéne vágni- no talán akkor kibontakozhatnék!/