2010. március 22., hétfő

Óriási...

Egy hatalmas falvédőt készítettem, kérésre. Tényleg nagy: 200x130 cm. Ami azt illeti ideges is vagyok miatta, mert nagyon vacak volt az anyag, ami az alpját képezte a dolognak. Pamut-poliészter, ami már az első 10 percben nagyon felidegelt. Egyszerűen képtelenség volt úgy vasalni, hogy az a helyén is maradjon. Nem, nem vasaltam a megszokott pamutra beállított hőfokon (nehogy összemenjen!), mégis olyan "puklis" lett az anyag, hogy nem győztem tűzöketni, meg kapcsolgatni. Ráadásul csodás nyomot bír benne hagyni a tű..... Egész vulkános!
Óvatosan ragasztgattam a mintát is (a hegyeket nem, nehogy túl sokáig vasaljam..... :-/), erre azok másztak el a végén, varrásnál. Ráadásul késett a megrendelt molinóm is, mert a postás rossz helyre vitte..... Mire célba ér szerencsétlen egész fáradt lesz.


Benedek, akinek készül, egy nagyon érzelmes kisfiú, ugyanakkor pajkos is! Mivel ő már nagyobbacska (8 éves), ezért sok a kihívás a falvédőn, és jó nagyok a zsebek (30x50 cm-esek), amibe a sok plüss belefér! A fák többsége tépőzáras, így mehetnek ráa filc állatkák is, és a hajóba akár 2 Legó figura is belefér.



A cica és a vonat kötelező eleme lett, de bevallom őszintén én nagyon megszerettem ezeket a furán álló tornyokat. s a létrák is nagyon kellettek!


A dolog tanulsága: ...még többet kell vadászni a pamut anyagot!!! (Ugyanis a színe miatt döntöttem ennél az anyagnál, merthogy hasonló pamut sehol nincs!!!)

6 megjegyzés:

martimez írta...

nagyon tetszik,nekem hogy-hogy nem volt ilyen ?!

boGár krea írta...

Minden elismerésem! Hatalmas munka - minden értelemben! És olyan szép mesés...

bruercsi írta...

Gratulálok! Szép munka!!! Kedves munka!!! Ötletes munka!!!

Budai Detti írta...

Köszönöm szépen! Eddig nagyjából 4-5 nap alatt készültem el a kisebbekkel, ez most 2 és fél nap lett. Siettem, mert mára meg kellett lennie... (sztem látszik is rajta..)

Vacskamati írta...

Erre való a Procion! :D Mesés lett.. és a sok "interaktív" részlet! Szívesen megnézném berendezve is! Nekem leginkább a dülöngélő tornyok és a hajó tetszik.. Biztosan megmozgatja majd a kisfiú fantáziáját.

Budai Detti írta...

Én is gondoltam rá, hogy magam festek anyagot, de az a helyzet, hog nagyon nehezen válok meg a mintás anyagoktól: merthogy ez is aprómintás, csak gonodlom nem látszik a képen.