2010. február 23., kedd

Házi kollekció 1.

Nagyon várom a nyarat és mostanában szépítgetjük a konyhánkat is: gondolom ilyen indíttatásból terveletm ki egy kis kollekciót. Ehhez az is hozzátartozik, hogy az a neszi, amit készítettem a barátnőmnek a szülinapjára, túlságosan tetszik nekem. Úgyhogy egy kis otthonos és aranyos darab lett kész ma. (...és csak egy, mert ma már nem tudok annyira tenni-venni, mint tegnap: Gréta egy kicsit rosszabbul van, igényelte a teljes énem...)


Kerestem képeket innen-onnan, de igazán nem skerült olyat találni, ami elég közel állna az elképzelésemhez, talán ezek egy kicsit:

De ez most egy kis mesét megér: amikor kicsi voltam Dunakeszin laktunk, és a mamám konyhája fehér és piros volt. Határozottan emlékszem, hogy fehér neylon függöny volt vitrage-ra téve, és piros pöttyök voltak rajta hármasával. A tálalószekrény nagyon tetszett: két rekeszén lehajtható volt az ajtó, ami néha ehettem is. (..általában túrós tésztát, mert az volt a kedvencem)
Amúgy a mamám nagyon sok dolgot tanított nekem, és rengeteget nézegettem a Fürge ujjakat és a hímzéses könyveket, amiket összegyűjtött. Papám kint a kertben ápolgatta a gyümölcsfákat és a szőlőt, én meg rendkívül boldog voltam. De jó lenne ezt egy kicsit idevarázsolni, hogy megmutathassam a kislányomnak. Ez a születőben lévő kollekció egy kis nosztalgiázás!

2 megjegyzés:

bruercsi írta...

Tiszta nyár hangulatom lett! Szuper aranyos neszit varrtál!!!!

LARION írta...

Detti! De jó az a vörös cipellőd !!!!
Meg az egész montázs, nagyon kellemes!!!!
Nálam is itt van egy beteg Gyermek....értem...
Gyógyulgassatok...