2010. január 24., vasárnap

Hogy mi van????

Tegnap mentünk anyósomhoz a 7. kerületbe. Nem szeretem a várost, ezt a részét meg különösen nem. Megyünk a kocsival a megszokott tempóban, egyszer csak parkolásából kiállni készült a sorból egy autó, minden előjel és figyelem nélkül kihajt. Szerencse volt, hogy nem ütköztünk! Tényleg nagy szerencse!
Épp csak kiszálltunk a kocsiból 2 perccel később, megpróbáltuk az élményt feldolgozni, erre jön egy ember az utcán, mormog valamit az orra alatt, majd rámnéz- egyenesen a szemembe és beszól: "A k...va anyád, de jól megy nektek, hogy ilyen kocsitok van, rohadt zsidók!"- és én ezt most komolyan nem értem. Nem luxus kocsink van, ráadásul nem is a mienk, hanem céges (bár ez nincs ráírva). Majd az, hogy "Zsidók...", végképp nem értem. Nem vagyunk azok, de ha azok is lennénk a homlokunkra van valahogy írva? Vagy ez mostmár mindenkire mondható, aki nem búskomor és hangosan panaszkodós? Mert még azt sem mondanám, hogy ránézésre azt mondhatja rólunk bárki, hogy gazdagok vagyunk, mert nagyon nem így van. Éppcsak mosolyogtunk, hogy egyben vagyunk, nem ütköztünk.
Nem egy ember véleménye, meg megnyílvánulása itt a lényeg, hanem az, hogy az előitéletek ilyen sarkalatosak és kemények. Hogy annyira mérgesek az emberek, hogy szó szerint mindenhol érezni. Kiakadtam! Tényleg ennyire gyűlölni kell a másikat? Sajnálom, én nem állok be a sorba!

4 megjegyzés:

Rinka írta...

Sajnos általános tendencia ez, és nem csak Budapesten, hanem vidéken is.
Meg kell próbálni ezen túl lépni, és amig van szerető család, barátok ez menni fog.
Édesapám mindig azt mondta, hogy nem azt kell nézni, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy ki mondja.
Elnézést, hogy ismeretlenül így belekotnyeleskedtem, de ezt le kellett írnom,sajnos már mi is jártunk így többször is.

Csigi írta...

Annyira jó, hogy az embernek már szégyellnie kell azt, amiért keményen megdolgozott. Csak mert másnak büdös a munka.

Jandó írta...

Hú ez durva. Mik vannak. Szerencsére még sosem jártunk így, sőt, nem is hallottam ilyet. Talán ezért jobb egy kisváros. Ne is törődj vele, fura emberek mindig vannak.

LARION írta...

Szia, Detti!
Juujjj, tele van a levegőnk mérgezett indulatbombákkal...., bárhol-bármikor utolér...., sajnálom a rossz élményeiteket.......
Kecskemét is túlfűtött, pont az autós közlekedés a legbrutálisabb, itt és élnek ilyesmi emberállatok......
Mikor a zebrán átkelek a gyerekemmel állítom az a legveszélyesebb úttartomány...., nem lassítanak, és szinte a lábszárunkat szakítják le félúton, annyira zavaróak vagyunk, mint gyalogosok.... De biztos autós szemmel is vannak gyagya gyalogos események....

Van kedved átvenni a stafétabotot a táskamustrához????