2009. november 3., kedd

Volt ám a hétvégén riadalom: NEM VOLT NET!
Kb. olyan elveszettnek éreztem magam, mintha egyszáll semmiben tettek volna ki a hegy közepére.
Gondoltam, akkor addig intézem az Apeh dolgaimat: nem tudom az ügyfélszolgálatot elérni, mert nincs net. Jó, akkor zenélhet a férjem. De nem tud, mert nincs net.
Függőség ez a javából! De jó vagy rossz? Mert mindenképpen jó, ha van, mert könnyebb az ügyintézés, gyorsabban mennek az üzleti dolgok, és néha még az embereket is könnyebb elérni így, mint telefonon. Ugyanakkor nagyon rossz, mert valahogy elszakít a "valós világtól". Fogalmam sincs, hogy hogyan kéne ügyeket intézni a bankban, vagy az Apehnél. Megy minden magától itthonról, mindaddig, amíg nincs net.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy Mi voltunk a buták, csúsztunk egy számlával pár napot. Erre November 1-jén kapcsolják ki, amikor elvileg senki nem is dolgozik.
Ügyfélszolgálaton mondják, hogy mostmár 2-3 napos csúszás is kikapcsolással jár!!! Máskor jobban figyelünk!


Megtörtént szombaton a Windows 7 termékbejelentő a Sportarénában. Ha jól halottam, akkor 13 ezer ember volt kíváncsi a Budapest Game Show-val egybekötött rendezvényre. (Itt most el lehet dönteni, hogy mennyien lehettek kíváncsiak a 7-esre, és mennyien a játékokra. Nekem úgy tűnt inkább a játékok húzták a dolgot. ELÉG SZOMORÚ!!! )
Jó volt az esemény (bár a magam pesszimizmusával hozzáteszem, hogy jobb is lehetett volna - de elfogult vagyok) és gondoltak a gyerkőcökre is. Volt egyszervolt.hu, játékkamion, legóasztalok (Gréta legnagyobb örömére) és rajzasztalok. Igaz nem voltunk ott sokáig, de láthattam pár igazán érdekes dolgot. A CSI sorozatokban már látott érintőképernyős fekvő monitort, fantasztikus rajzpadokat, és olyan netbookokat és laptopokat, amiket még én is szívesen használnék, holott én nem szeretek cipekedni!

A rendezvényt követően elmentünk a Nagyihoz. Már elkezdtük a karácsonyi készülődést játék téren (persze-persze lehetne varrni neki sok dolgot, de fa vonatot sajnos nem tudok!). Az az elmúlt 3 karácsony tapasztalata, hogy november végén és decemberben már tilos vásárolni játékot. Lehetetlennek hangzik, de tényleg az van, hogy minden, ami gyerekkel kapcsolatos, drágább lesz hirtelen. Az első karácsonyára egy zenélő kutyust szerettünk volna, és láttunk is 12 ezerért, de drágának találtuk és azt beszéltük, hogy karácsonyra megkapja. Hát karácsonykor már 15 ezer volt. Nagyira bíztuk a dolgot és ő talált 8-ért egyet.
Idén már túl vagyunk a nagyján, mivel vonat volt az igény. (Grétából tuti masiniszta lesz!) A tescóban van tescós fa vonat készlet, 100 darabos 6 ezerért. És jó. Nagyi szerint a következő hetekben leértékelik a többi csomagot is, úgyhogy lehet, hogy 1, max. 2 még beleférhet. Amúgy utálom a Tescót, de 2 dolog miatt érdemes oda járni: a favonatért és a gyerekruhákért.

1 megjegyzés:

Ida13 írta...

A www.tulli.hu ismerős? ÁLTALÁBAN olcsóbb, mint más hely.