2009. november 27., péntek

Állapotjelenetés

Elég nehéz lett ez a hét!
Kezdődött a vizsgára való felkészüléssel, ami nagyon nem volt egyszerű eset, de annál nevetségesebb lett a végére. (A "ma már mindent lehet " elven a vizsgán is lehetett mindent. Csak azokat sajnálom, akik többet készültek, mint én....)
Már aznap bajjal keltünk, Grétának magas láza volt. Este orvosnál is jártunk, -csak torokgyulladás, hamar túl lesz rajta. Mire hazaértünk már én is nagyon vacakul voltam: erre jó a sok vitamin. Aztán csütörtökre már felkelni is alig tudtam, de legalább kicsi lányom elemében volt. Majd produkált egy érdekes bugyit (na ilyet ne érezzek soha többé!!!) és telefon a dokinak. Hát, akkor ez bizony influenza. De ugye nem AZ??? Nem tudni, de ugyanúgy kell őket kezelni: sok folyadék, vitamin, diéta.....stb. És Gréta már péntekre gyógyult kicsi lány, csak egy picit folyik az orra. De közben apa elkottyantotta a munkahelyén, hogy influenzás a család: máris, mintha leprás lenne, hazazavarták!
Én ma éltem a mélypontot: hozzám képest magas láz (38 úgy, hogy valami oknál fogva én sosem vagyok lázas...), légszomj, torokfájás, fejfájás, "mozdulni sem birok" és rettenetes köhögés. Úgyhogy ma elmentem orvoshoz: bizony influenza, jó kis arcüreg-, homloküreg- és tüdőgyuszival. Most jön a gyógyulás időszaka: inhalálás, lámpázás, vitamin, légzés torna gyógyszer és friss levegő! (Persze nem akarunk látogatókat fogadni.) Ugye milyen jó, hogy Szentendrén lakunk, ott ahol tisztának mondható a levegő? Most is nyitott ablaknál nagy kardigánban irogatok...... Úgy érzem ez segít, a levegőtöl jobban vagyok!
És egy kérdés így a végére:

Adventi kalendáriumot mikor szokás átadni a gyereknek??? Mikuláskor vagy Advent kezdetekor?

6 megjegyzés:

LARION írta...

Jaj, de nehéz napjaid voltak......
Nem lehetsz betegebb, mert még sokat kell varrnod Karácsonyig és anya csak egy van..... Nyírd ki gyorsan azokat a kis bestiákat magadbóllll

Nem tudom, nálunk mi lesz ezzel a nyavalyával, én nem vagyok beteges típus, elég masszív vagyok és akármilyen nyavalyakór keringett a családunkban, soha nem kaptam el egyiket sem..... Szerintem túlélési ösztön, vagy genetika...ki tudja?
De azért eléggé kezdek izgulni mikor üt be nálunk is a krach....

Bea írta...

Gyógyulást kívánok a családnak. Szerintem Advent kezdetekor illik kalendáriumot adni, hogy az összes 24 napot kiélvzehessék a gyerkőcök.

KicsiKató írta...

Jajjh, szegények, jobbulást!

Adventi naptárt mindenképp deceber elsején vagy előtte add oda, különben elveszti az első öt nap boldog várakozását-nyitogatását.

Edige írta...

Jobbulást!
Szerintem is december elsején kell odaadni, hiszem már akkor ki lehet nyitni az első csomagot.

Csigi írta...

Jujj te szegény! Jobbulást kívánok! Én sem vagyok sosem lázas, már kis gyerekkorom óta nem voltam. De nem is hiányzik.
1-én add oda, hoy egyből nyitogatni lehessen. Már én is alig várom :)

Ida13 írta...

Jobbulást! "Tudom miről beszélsz.":)