2009. augusztus 27., csütörtök





Nagy nap ez a mai!
Hosszas tipródás és szerncsétlenkedés után arra az elhatározásra jutottunk, hogy ne tudjuk mégsem megcsinálni a lakást, mert kicentizve lenne a pénz, és az nagyon rizikós. Ezért inkább azon agyaltunk, hogy hogyan lehetne a kedvünkön, a munkámon javítani.
És akkor bemutatnám a varrógépemet: a Toyota 2200-ast. Középkategóriás, ezt is, azt is tudó masina, de pl. farmert képtelenség vele varrni. Vagy a szegőpántokat mindig beette. Mérges is voltam rá, meg meg is szoktam.
De eljött a mai nap: és elmentünk a Varrógépcentrumba a Pfaff Quilt Expression-ért. Beléptem és a legnagyobb örömmel kértem a fiatalabb eladó urat, hogy hozza a masinát, mert azonnal megveszem. (Sok dolog szól ám emelett a gép mellett, aki kicsit is utánajár, láthatja, hogy komoly és masszív gép. Amúgy a térdemelője, az Idt és a fém váz miatt döntöttem mellette, kb. fél éve, bár azt hittem, hogy ez csak egy álom lehet. )
Kihozta a dobozt, elővette és letette az asztalra és akkor megláttam ezt:
Gyorsan megkérdeztük, hogy mi a külömbség az árán kívül: hát nem sok, csak az, hogy egy pár díszöltéssel többet tud a Pfaff, de arányaiban a Janome masszívabb (a félig ipari jellege miatt) és van hozzá egy csomó olyan alkatrész, amit a pfaffhoz kb. 40-50 ezerért tud megvenni az ember külön.
Jó hosszú a karja, erős az asztala, nekem nagyon kézre áll (szerintem azért, mert Toyota volt az előző: mind a kettő japán /ezáltal számomra megbízható/), és könnyű a kezelése. Kiegészítőkben bővelkedik: térdemelő (nekem nagyon fontos), asztal, cikk-cakk talp, szélvarró talp, bahajtó szegőtalp, zipptalp, szaténöltés talp, vaköltés talp, zsinórozó, overlock, autómata gomblyuk, Fércelő, stoppoló (kukacoló) talp, és FELSŐ ANYAGTOVÁBBÍTÓ TALP! Több ezer méteres cérnákat is fel lehet rá tenni. És persze, tűk, tisztító eszközök, orsók. (Én még vettem hozzá körvarrót, és egy csomó tűt, orsót. )



Jól megnéztem, mit hogyan kell: autómata tűbefűzés, 3 állású talp, talp csere, tűpozícionálás, autómatikus szálvágás és elvarrás, kukacolás, beállítások kezelése, stb...
És az uriembe olyat mutatott, amitől majdnem hanyat vágódtam : (persze lehet, hogy ez másoknál lap...) megvarrt egy vékony selyem anyagot, aztán minden átállítás és tűcsere nélkül összevarrt, két 03 cm vastag kemény bőrt, úgy, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna. Meggyőzött!
Aztán megvettük. Ott maradt a Pfaff, és nincs bennem ellenérzés. Elégedett vagyok.
Itthon, kicsit tudtam csak kipróbálni, mert Gréta hazaért időközben.

Ő meg kaptt egy géphez csatlakoztatható zongorát, csak egy picit tetszett neki, még furcsálja, de ismerkedik vele. Szerintem szeretni fogja, ha sokat játszunk rajta. (Persze én nem tudok zongorázni, csak Peti!)
Én most nagyon örülök! Szera a te érdeklődésedet is felkeltettem?

7 megjegyzés:

Abile írta...

Nagyon jó kis masinának látszik! Legyen benne sok-sok örömöd és varrjál vele szépséges dolgokat!

N.Zsuzsi írta...

Egy álom ez a gép!
Sok örömet egymáshoz :)

Éva blogja :) írta...

Egy ilyen gépen én is szívesen alkotnék. Szerencsésnek mondhatod magad, hogy egy ilyen csodamasina tulajdonosa lettél! Megnéztem az árát is, hát ennyiért már akár magától is alkothatna!:) Használd egészséggel és alkoss vele szépeket!

Budai Detti írta...

Köszönöm!
Na most ha hiszitek, ha nem magától alkot! Nem vicc! Berakom a gép alá az anyagot, elindítom és megy, (csak az egyeneseket)! Persze oda kell figyelni, de még a talpat sem kell nyomnom (mivel ilyenkor nincs is bedugva!)
Ár: iszonyat az ára: egy év intenzív akarása, kitartása, de megérte és olcsóbb, jobb, mint a pfaff QE.

KisMesterek írta...

Sok örömet a gépben! Láttam Colette-nél, hogy készítesz blokkot a takaróhoz. Mivel Sztendrén lakunk mindketten, gondoltam felvetem, hogy postázhatnánk együtt összevarrva. Mit szólsz? Üdv Kriszta

Szilvi írta...

Szia!
Nagyon irígyellek most, én is szeretném lecserélni a masinámat. Nem mindegy, hogy mivel dolgozik az ember. Most már nincs megállás, jöhet a sok varrnivaló, neked csak az anyagot kell cserélni.Ja és kívánom, hogy legyen elég időd is a sok varráshoz.

Budai Detti írta...

Krisztallit! Ez egy nagyon jó ötlet!!! mailben beszéljünk!
Hát idő az kéne sok, mert mindennel el vagyok egy kicsit csúszva!