2009. július 30., csütörtök

Nem érek rá!
Nem bizony, mert sok a dolgom. Amellett, hogy 4 féle munkám is van (néha), most Grétus is itthon van még, és a villany is megadta magát.
Erről írtam már régebben: nincsenek becsövezve a vezetékek, és már olyan régiek, hogy néha kiégnek. Mármint a falban. Nem működik ez a lámpa, meg az a lámpa, néha minden ok nélkül levágódik a biztosíték.
Ebben a 4 hét Grétás időszakban meg tönkrement a fürdőszobai villany, ami azért jó, mert ott nincs természetes fény, és a konnektor sem működik, így egy kislámpával világítunk, amit a konyhából hozunk. Mármint a hosszabbítót.
Szóval szeptemberben jön remélhetőleg egy villanyaszerelő és megcsinálja.
Itt most kérnék mindenkit, hogy nézzen körül maga körül és küldjön elérhetőséget, mert én nem tudok olyan szakembert, akire rábíznám. Hátha Ti tudtok valakit. És itt az is játszik, hogy szentendrei vagyok, de nagyon szívesen megfizetem, ha távolabbról jön.
És a felújításról egy kicsit: Elvem az, hogy hamár bontunk, akkor mindent, amivel baj van. És a vízzel is baj van, meg a hangszigeteléssel. Munka akad.
Mi most a következőket tervezzük: (nem tudom látjátok-e, de fogalmam sincs, hogy hogyan lehetne nagyobbra varázsolni!)

A nappali falának kibontása, a konyha és a nappali közötti falba boltívet vágunk, persze a villany cseréje MINDENHOL, teljes festés és burkolás a konyhában illetve a nappali körül (evvel még vannak bajok). És persze a konyha! Jönnek a bútorok: Ikea Stat. (Ne hurrogjatok le: az egyetlen olyan konyha szerintem a magyar bútorpiacon, ami jól is néz ki, otthonos és megfizethető.) Ugyanis ragaszkodom ehhez amerikai stílushoz, mert nagyon tetszik, a fehérhez, mert barátságos és alkalmazkodik a környezet színeihez és praktikus az egész.

Festeni is fogunk, ami igazán a gyengém. Ilyen a mostani színpaletta:

A konyha pedig világoskék, amin nem nagyon akarok változtatni, mert mostanában ezek a színek jönnnek be a lakásban: Jenny B, aki rendkívül jó dolgokat csinál, tesz ki a blogjára. Ezen felül még van egy pár ihlet:


Szóval színek, színek, színek....ahogy eddig is! Csak azt nem tudom, hogy hogyan lehet ennyi színt egy 30nm-en összehozni. Az biztos, hogy ezek mindegyke meglesz valahogy!

9 megjegyzés:

Abile írta...

Szép kis munka vár rátok, de a végeredmény biztosan szuper lesz! Én is imádom a színeket a lakásban... szerintem nálunk nincs is fehér fal... de mégis a fürdőszobában! :o))
Mondanám, hogy vízvezetékszerelőt tudok ajánlani... hiszen a férjem az... csak azt hiszem ahhoz túl nagy a távolság... :o((

Juhizs írta...

Pedig a vezetékek nagyon fontos dolgok, ha nincs rendben, akkor akár még a lakás is leéghet. Kerül amibe kerül, csináltassad meg őket mindenféle képpen - be kell csövezni és új vezetékeket húzni - MINDENHOL.
(Ha nagyon drága - mert az - akkor inkább várja a többi felújítási tervvel, abba nem halt még bele senki se, ha tolódott a felújítás) A vezetékeket úgy tudom, hogy legalább 15-20 évenként át kell újra huzatni, hogy biztonságos legyen, esetleg, ha korszerű anyagból van, akkor lehet, hogy elég 20-25 évenként - kérdezzed meg majd a szakembert, ez nagyon fontos dolog.

bruercsi írta...

Szívből ajánlom férjem, mint vízvezetékszerelőt, 15 éves vállalkozói múltja és nagy szakmai tapasztalata van. Ez a weblapja:
www.vizgazfutesklima.com
Leinformálható, tisztességes , számlaképes rendes ember! :)

Budai Detti írta...

Köszönöm szépen! Nagyon kedvesek vagytok!

Timici írta...

szerintem nagyon jó tervet készítettél, szépen az inspiráló képek is, nagy kalappal az átépítéshez, felújításhoz!

latinka írta...

Ha nincs még villanyszerelőd,az én férjem az,igaz,kicsit távol vagyunk,Hevesen. De ha gondolod,írj,felelősséget én vállalok érte!
Vasárnap megy Székesfehérvárra,esetleg hétfőn,hazafelé jövet meg is nézheti.

Budai Detti írta...

Köszi, bár szerintem tényleg nagyon messze vagytok. Akiket eddig megkérdeztünk, mind 5-7 napos munkának mondták.
De tényleg nagyon köszönöm!

latinka írta...

oké:))

BCili írta...

Szia,
elnézést, hogy beírok így ismeretlenül a blogodba, de remeknek találom az összeállítást az átalákításhoz! Korábban lakberendeztem néha, el is végeztem egy iskolát, ott ezt hangulatlapnak hívtuk, ahova bekerült minden ami eszünkbe jutott a tervhez. Csak egy megjegyzés, ne boltívet vágjatok, a képek letöbbjéhez a sima szögeltes kivágás illene. Ha pedig a falakat fehérre festitek és csak egy egy oldal, vagy csík kap extra színt akkor ez a sok szín is remekül elfér majd egy apró lakásban is. Villanyszerelőben, gépészben, burkolóban szívesen segítek, vagy minden, Pomázról. Kipróbált csapat.
Ha segítség kellene a tervezésben is szjvesen segítek ötletekkel.
Cili