2009. július 24., péntek


Brühüm....
Vége!
Szomorú, de nagyon hasznos. Sajnos! Ugyanis az a helyzet, hogy nincs többé kakaózás! Aki olvas már egy ideje, az tudja rólam, hogy nagyon sokat iszok kakaót. Imádom!
És egy kis történelem: Annak idején, amikor gyerekként a mamáméknál voltam, minden reggel főtt kakaóval várt a nagymamám. Felforralta a tejet, cukorból és holland kakaóból masszát kevert, majd a fölös tejbe öntötte és összekeverte. Ezután jött a hűtés, a kedvencem: egyik fémbögréből a másikba öntötte a teraszon, és közben a virágokat nézegettük. Pár perc múlva langyos volt és fergetegesen finom. Aztán véget ért a gyerekkor és a kakaózás is abbamaradt, főleg azért, mert azt mondták az orvosok, hogy tejérzékeny vagyok. Pár évig megint hidegen volt a téma, de Gréta születése után a vágy a kakaó iránt egyre élesebb lett. És most volt 2 kakaós és tejes évem. És csak azért volt, mert a hasam megint megharagudott rám. Így (férjem örömére) megválok egyetlen szokásomtól.
...Brühüm, brühüm.....

4 megjegyzés:

N.Zsuzsi írta...

Miért nem iszod laktózmentes tejjel? a középsőm is laktózérékeny, ezt a fajta tejet gond nélkül tudja inni.

VKOrsi írta...

Gyógyszeres kezelés??

Budai Detti írta...

Ez a laktózérzékenység érdekes, de egyenlőre annyi időm nincs, hog meghaljak, szóval az orvos is kizárt egy kicsit. Majd ha lesz ismét bölcsi, akkor megnézzük mi ez!
(Az kecsegtető lehetőség, hogy ne kelljen leszoknom a kakaóról! :P)

Edit írta...

Szia! Most lattam csak a kakaos problemat. En allergias vagyok a laktozra,de a laktozmentes tejet gond nelkul tudom inni. Vannak szojabol keszult "tejek" is. Van laktozmentes tejfol es joghurt is. Es ha a laktozra vagy "csak" erzekeny, a kecsketej is megoldas lehet. Szoval van lehetoseg, hogy ne kelljen leszoknod a kakaorol :)