2009. január 30., péntek

Betegségek mostanában!
Sajnos mostanában tényleg ránk jár a rúd! Azon kívül, hogy a Gréta elég sokat betegeskedik a bölcsiből hazahozott vírusok miatt, mi is mindíg elkapjuk. Még novemberben a Babakiállítás előtt elég csúnya náthát kaptam el, amiből lett egy arcüreg gyulladás, majd kialakult egy ciszta. Doktor néni (ügyeletes Sztk-s) mondta, hogy egy hónap múlva meglátjuk felszívódik-e.
Közben Apa is, Gréta is betegeskedett többször is. Hasmenéses, köhögős, náthás.... minden meglátogatott minket.
Egy hónap múlva már jobb volt a dolog, de Gréta megint hazahozott valamit, majd náthás lettem és ismét begyulladt. Mentem a Doktor nénihz: antibiotikum. Én elfelejtettem mondani, ő meg nem kérdezte meg: Penicilin érzékeny vagyok!
Tehát este bevettem a gyógyszert éjjel meg jajj...... Semmit nem aludtunk, majd a szorongásos, szédüléses, gyomorfájós rohamok jöttek. Reggel első út a dokihoz, aki ismét antibiotikumot írt fel: a gyulladást le kell húzni.
Esküszöm most, hogy tombol nálunk az influenza, nem merem bevenni őket, inkább fájjon!
Peti is, Gréta is, és én is betegeskedünk! Mi a tuti, mit kell ilyenkor csinálni, hogy hamarabb gyógyuljunk? Szedünk: Bérest, C-vitamint, kálciumot, Neocitránt..... Valami csak segít, hogy így majd' egy hét után meggyógyuljunk.
És másoknál is ilyen a tél?

3 megjegyzés:

Abile írta...

Az én gyerkőceim már nagyobbak, de amikor bölcsisek, ovisok voltak, ugyan így voltunk mi is. Sajnos ezen "túl kell lenni".

Tigrislilijom írta...

Gyerekeknél túl sok mindent én sem tudok varázsolni... A füleket lámpázzuk, a torokra köptető (kakukkfüves oldat), szükség esetén gyulladáscsökkentőnek és fádalom- ill. lázcsillapítónak Nurofen. Néha homeopátiás bogyók (Gripp Heel, Coryzalia ilyesmi), de ki kell várni. (Ezt a legnehezebb.) Gyógyszert így is csak akkor adok be, ha már tűrhetetlen a helyzet... Láznál először borogatás, ha kell, akkor hűtőfürdő. Ez sokszor beválik, jobb lesz a közérzetük is tőle. És állandó orrporszívózás, Stérimarral kombinálva.
Felnőtteknél: jó meleg fürdő jó sokáig, ágyban izzadás, és a legnagyobb "nemszeretem", a pálinkakúra. Attól meg szoktunk könnyebbülni.
Iskolás korra remélhetőleg nem kell majd ekkora csatákat megvívnotok... (Tudom, ez sovány vígasz.)
Remélem, segítettem egy picikét...

Amaranta írta...

Nálunk a Lámdzsás utifűszirup is bevált, köhögésre és nyákoldásra is, meg még finom is. Valamit a bélflórátokra is szeggyetek szerintem, van valami Normaflore nevű dolog (vagy hasonló) , azt sokan dícsérik és gyereknek is adják. Nálunk pld. a joghurtot nem eszi a csemete, de az Aktimelt azt megissza (fene a gusztusát), ebben az időszakban kapja minden nap, de ő nem beteg (lekopogom).

Tartsatok ki!

És még valami az orporszívót használdd te is nyugodtan, segít, hogy elkerüldd az üreggyulladást. Nekem még az ACC 200 (600) vált be nagyon, hajlams vagyk rá én is.